den 24 oktober 2020

Andra raka segern för Högland mot X-Calibur

BK Högland vann mot gästande Team X-Calibur i ett mycket välspelat toppmöte i damernas Elitserie.
- Vi är jättenöjda eftersom vi inte riktigt visste var vi stod då det här var vår första hemmamatch denna säsong, säger en mycket glad Ida Andersson i Högland. (Arkivbild)

BK Högland vann det första mötet lagen emellan vid sammandraget i Kungsbacka. Idag hade hemmalaget lite svårt få ihop spelare till matchen och ställde upp med endast åtta spelare. Utan reserv var det extra viktigt att alla i laget spelade bra när det var ett mycket revanschladdat X-Calibur som kom på besök.

– Vi hade som målsättning att spela enkelt och spärra upp när det behövdes. De hade betydligt fler genomslag och det var främst antalet täckta rutor som avgjorde till vår fördel, förklarar Ida Andersson i Högland.

Det blev en svängig tillställning där Högland vann första serien med 4-1. X-Calibur kom tillbaka och vann den andra serien med 4-1 innan Högland återtog kommandot via 4-1 i den tredje. Nu var frågan om matchen skulle fortsätta som den startat vilket hade inneburit 4-1 till gästerna och 10-10? Men nej! Högland bröt matchmönstret och vann även den sista serien, vinst med 3-2. Därmed gick också segern till nässjölaget med 12-8.

Det var överlag en mycket bra match där lagen totalslagningar var fina 6769-6642 på Elitserien 44. Även individuellt höll spelarna en jämn och hög nivå då hela 13 av de totalt 16 spelarna i matchen var över 800.

– Det brukar bli höga siffror när vi möts på den här profilen här i Nässjö. Båda lagen gillar att spela på samma ställe och när då spelar vi upp för varandra brukar profilen bli gynnsam, förklarar Ida Andersson.

Ida Andersson drog med sig sitt hemmalag till segern med fina 935 vilket också gav fyra bordspoäng i par med Viktoria Sofkova, 812. Hos gästerna toppade Joline Persson Planefors individuellt med 910.

För Högland var det fjärde vinsten av fyra möjliga hittills denna säsong medan Team X-Calibur fortfarande väntar på sin första seger efter tre spelade matcher.

I Brännkyrka tog Hammarby IF BF emot Örgryte IS i en mycket viktig match kring tabellens nedre streck. Det blev  ett mycket jämt möte som avgjordes först i matchens allra sista spelruta.

Det var länge gästande Örgryte som hade kommandot och ledde hela vägen till avgörandet. Inför den sista serien var ÖIS i ledningen med 8-7 men hemmalaget lyckades vända i den sista serien efter att ha vunnit ett bord klart, två bord med vardera tolv käglor samt totalen i den sista serien med knappa elva käglors marginal. Det gav 4-1 i serien till Hammarby och matchvinst med 11-9 totalt.

Det var helt annan nivå på siffrorna i Brännkyrka då båda lagen stannade kring 5700-strecket på den tuffa kortoljeprofilen Elitserien 36. Hemmalaget hade två spelare på 802, Katrin Fahlström och Frida Johansson. Gästerna hade dock matchens bäste i Åsa Carlsson med 829.

 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

Skriv en kommentar