den 10 oktober 2021

Anders Wåhlstedt vann i seniortouren efter dramatik

Årets andra deltävling i svenska seniortouren spelades i Skövde under helgen. Finalen blev dramatisk och Nobels Anders Wåhlstedt stod som segrare. Detta var Anders andra seger i seniortouren.

Sveriges bowlare verkar ha längtat tillbaka till bowlingbanorna efter det långa uppehållet. I Skövde var det 214 anmälda och det bokades 155 re-entry.
- Rekordsiffror berättar tävlingsledaren i Skövde Kent Kyrk nöjt.
Det slogs många fina resultat i kvalet. Bäst var Sterlings Christer Pettersson med 1536 före Robert Jansson BK Ax med 1522. Christer Petersson hade också bästa rena slagningen på 1470. Tvåmanna tävlingen vanns av paret Giggie Bengtsson och Michael Wittendorff från Norrköpingsklubben Örnen.

Söndagens finalspel startade med finalsteg 1 och här var IK Sterlings Nils-Olof Olsen allra bäst med 1234 på de fem serierna. I finalsteg 2 var det Michael Wittendoff som visade sig vara den allra starkaste och slog 1230.

Nu delades finalfaltet i fyra olika ”karuseller”. Det blev flera jämna och spännande ”karuseller”. Lars-Johan Björk Marbodal vann den första. Anders Wåhlstedt den tredje och Bengt Pettersson Kulladal den fjärde. Den som imponerade mest var dock Joakim Stål från Ludvika. Joakim klämde till med hela 781, ren slagning, och i den tredje serien började han med en spärr och sedan elva raka strike gav honom 290 i serien.

”Finalkarusellen” blev verkligen dramatisk in i slutrutan. Kulladals, Bengt Pettersson satte från femte spelrutan fem raka strike och såg ut att ha greppet om finalserien. Då gjorde Bengt en enkelmiss och Anders Wåhlstedt kom in i matchen igen. Anders hade chans att vinna med dubbel i sista rutan, men det blev strike och sedan spärr. Bengt Pettersson behövde nu åtta, spärr, åtta för seger, men han satte upp genomskäraren 4-7 6-9-10 och segern gick därför till Wählstedt före Lars-Johan Björk Marbodal.

- Verkligen helt oväntat säger en glad och nöjd Anders Wåhlstedt.
Anders har problem med en höft och var lite osäker på om han kunde komma till start.
- Jag hoppas komma in och operera höften under november, det är andra gången jag skall operera den: Hoppas givetvis att reabliteringen fungerar och jag kan komma tillbaka till bowlingen, säger Anders Wåhlstedt.
Det hoppas verkligen vi andra också

Den tredje deltävlingen spelas i Strike & Co med finaler söndagen den 14 november. Vi hoppas givetvis att seniortouren lockar och att det blir ett stort deltagarantal även den här gången.

Skribent: thord.lagercrantz@swebowl.se

Skriv en kommentar