den 19 december 2021

Allan Sennevall vann Seniortouren i Nyköping

Årets fjärde deltävling i Seniortouren dominerades i kvalet och även en del i finalspelet av hemmaspelare. Men det var Stockholmaren Allan Sennevall från BK Ax som tog hem segern med strålande spel hela söndagen.

När man tittar på kvalspelet så är det hemmaspelaren från Mini Arccus Club Johan Åberg som dominerade. Johan kan verkligen Nyköpings banorna då han är hallföreståndare där. Johan Åberg var kvalbäst på 1531, han var även bäste spelare ren slagning med 1477. I tvåmanna tävlingen vann Johan tillsammans med Anders Hagberg från BK Brio. Desperadon vanns också av en hemmaspelare Johan Ekström BK Brio.

Anders Hagberg vann första finalsteget och Allan Sennevall var bäst i andra finalsteget. Därefter spelades det fyra ”karuseller” och med i dessa hittar vi tre damer. Åsa Storme från BK Högland, Christina Lindqvist BK Merci och Anna Staflund från BK Brio. Alla tre damerna gjorde bra ifrån sig men det var bara Anna Staflund som tog sig till finalkarusellen.

Med sig till finalen fick Anna, Allan Sennevall BK Ax, Stefan Dew Team Enköping samt Henrik Sandell Matteus-Pojkarna. Sennevall som hade högsta slagning i finalstegen på söndagsmorgonen med 1235 på fem serier började finalen starkt. Allan började med fyra strike men i femte rutan blev det en enkelmiss. Då var Henrik Sandell i ledningen, men Allan Sennevall hade hittat strikefickan den här dagen. Allan slutade med sju stycken strike och ingen spelare kunde hänga med här. Sennevall slog 280 med handikappet, tvåa blev Henrik Sandell med 232. På tredje plats Stefan Dew 215 och fyra kom Anna Staflund med 206.

Nu blir det juluppehålll men Seniortouren fortsätter efter nyår då det blir spel i Eskilstuna mellan den tredje och nionde januari.

Skribent; thord.lagercrantz@swebowl.se

 

 

Skriv en kommentar