den 19 februari 2022

AIK åter upp i serieledning

AIK började helgen med att besegra SIK med överraskande stora siffror. Laget hade avgjort redan efter tre serier då det stod 11-4, och sedan defilerade de i mål genom att ta 5-0 i sista. Vi skriver 16-4 i AIK:s segerbok. Regina Siverling i topp hos segrarna med 802, före Felicia Berg med 800 prick, men SIK:s Malin Brodin var matchbäst med 844.

AIK kunde sedan ta hem vinsten mot Stånga med 14-6 efter serieföljden 4-1, 2-3 och ytterligare två 4-1. Fanny Lindahl bäst hos AIK med 810 före Regina Siverling 805. Stångas Camilla Olofsson toppade med 817.

 

Innan Stånga mötte AIK hade de hunnit stöta ihop med Sundbyberg. SIK inledde med att ta ledningen med 3-2, men Stånga kontrade med 4-1 i andra och var i ledning i halvtid. SIK tänkte inte släppa alla poäng ifrån sig den här helgen och visade det i matchens andra halva, då det blev 4-1 och 5-0 i favör för de gröna. I vinnarlaget hade Maria Eklöf 811, men Stångas Camilla Olofsson slog 847.

 

Prime vann båda sina matcher idag. I första matchen ställdes laget mot Sollentuna, vilka tog ledningen med 3-2 efter första serien. Prime kunde säkra poäng i matchen genom att ta hem både andra och tredje med 4-1 till 10-5. Sollentuna kunde sedan hyfsa till siffrorna genom att vinna sista serien med 3-2 och Prime matchen med 12-8. Bäst i Prime var Monica Söderlund med 767. Sollentunas Linda Sundin hade 832.

 

Serieledande Sandviken var för dagen riktigt bleka i matchen mot Prime. Annika Kilander & co kunde vinna även den här matchen med 12-8. Annika var i topp hos Prime med sina 787 medan Josefin Westerberg i SAIK hade 707. 

 

Sandviken kunde därefter samla ihop sig och bli mer igenkänningsbara mot Sollentuna. Här gick laget för seger direkt och tog ledningen med 3-2 följt av 5-0. Spiken i kistan kom med 3-2 i tredje och efter 3-2 till Sollentuna i sista kunde segersiffrorna skrivas till 13-7 i Sandvikenfavör. Ingegerd Örnblom bäst hos SAIK med 737 och Margita Andersson med 723 toppade hos Sollentuna. 

 

I södra allsvenskan började Cahoot dagen i Falkenberg. Här gick Hallandia ut hårt: öppnade med 1644 och 4-1 i första serien. I andra serien blev resultatnivån beskedligare och lagen vann två bord var. Cahoot lyckades knipa åt sig totalen och vann serien med 3-2. Även tredje slutade så och - till slut - även den fjärde. I mitten av serien såg det ut att bli Cahootseger i matchen, men Hallandia vann ett bord stort och Agneta Granfeldt och Anna Henriksson räddade ett bord med tre käglor för att nå oavgjort. I Hallandia hade Hanna Perelius 821 och Yvonne Martinsson 803. Hos Cahoot hade Frida Löhnert 835, Malin Skoglund 826 och Ulrika Engberg 809. 

Cahoot hade även Calluna som motståndare för dagen. Hemmalaget tog ledningen med 3-2 och följde upp det med 4-1. I tredje serien knep Cahoot totalen och ett jämnt bord till seger 4-1 och så var det samma läge som i Falkenberg - 8-7 till hemmalaget. I Borås tog Cahoot tillvara på alla chanser och var rädda om pinnarna för att vinna sista serien med 4-1 och matchen med 11-9. Cahoots Frida Löhnert, som ju kan skjuta riktigt högt när tillfälle ges, glänste med 919 och Malin Skoglund följde med 852. Hos Calluna hade Sofia Lassila 834 och Marie Carlstrand 812. 

Cahoot ska också ha eloge för att de släpper fram sina juniorer. Finns det något annat damlag som har fyra spelare födda på 00-talet i laguppställningen?

Vi har tagit full pott i banpoäng:

Felicia Berg och Nathalie Asklund, AIK                     AIK - SIK 

Regina Siverling och Joanna Eng, AIK                      AIK - Stånga

Monica Söderlund och Elin Granström, Prime            Prime - Sollentuna

Mia Collin och Marie-Louise Alm, Prime

Annika Kilander och Mia Collin, Prime                       Sandviken - Prime

Ingegerd Örnblom och Lena Bergman, Sandviken      Sandviken - Sollentuna

Malin Skoglund och Ulrika Engberg, Cahoot               Calluna - Cahoot