den 24 oktober 2019

83-åring debuterade med 3 banpoäng

När Split Happens vann med 17–3 i division tre gjorde Ove Bergqvist debut i det nationella seriesystemet, 83 år ung.
- Jag tycker det är så jäkla roligt, säger han själv.

83 år ung gjorde Ove Bergqvist debut i det nationella seriesystemet förra helgen. Tillsammans med Bo Andersson tog han tre banpoäng när Split Happens BK vann med 17 – 3, i division tre sydöstra svealand, mot Eira BK på Bowl-o-rama i Stockholm.
- Det gick rätt bra för mig. ”Bosse” var en styrka där, vi tog tre av fyra. Det var jätteroligt, säger debutanten.

Han spelade lite för 40 år sedan när han jobbade på Nynäs men har ganska nyligen tagit upp bowlingen igen och tränar tillsammans med sin dotter och måg på onsdagar med kompisföreningen från Stockholm. Men han har inte spelat match, förens nu.
- De hade så lite folk och jag har ju varit med och tränat. Det var folk som var sjuka och annat, så de frågade mig: ”Kan inte du ställa upp”, så jag sa: ”det kan jag väl”, berättar Ove Bergqivst.

Med fyra serier mellan 118 och 132 var den unge mannen, född 1936, hade han inte högst slagning i matchen. Men de tre banpoängen är viktiga för laget och Ove Bergvist vet redan vad han behöver göra för att bli bättre till nästa gång.
- Jag måste förkovra mig. Mitt förstaslag är ganska bra, men mitt spärrspel… jag står lite fel. Förstaslaget stämmer väldigt bra, men när jag ska spärra tian och sjuan så står jag fel, säger han.

För det blir en fortsättning. Redan nu har 83-åringen börjat fundera på en fortsätt karriär inom tävlingsbowling och nya matcher med Split Happens BK.
- Jag hoppas få vara med fler gånger, det sa jag direkt, berättar han och fortsätter:
- Jag är rätt så pigg av mig. Det är inga ambitioner att jag ska bli världsbäst, det gäller bara att man har kul och att man kan ha någorlunda roligt. Jag är så pass gammal, men jag tycker det är jätteroligt.

Det som Ove Bergqvist tycker är roligast är dock inte att slå höga siffror, det är gemenskapen. Både inom det egna laget och inom sporten i stort.
- Jag tycker det är så jäkla roligt, och med en gemenskap så man baxnar. Även bland de vi möter, det är jättetrevligt. Det är kanske i den här typen av serie där man inte är så vansinnigt taggad. Att man kan förlora och skratta, om du förstår vad jag menar. Det är en kamratskap som inte går att beskriva, säger Ove Bergqvist, 83-årig debutant.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se