den 1 februari 2020

3-manna SM: Fjolårs mästarinnorna Högland i topp

Vid fjolårets SM-final i 3-manna var det BK Högland från Nässjö som  vann. Högland ligger i år i topp inför söndagens matchspel som skall avgöra vilka tre lag som går till SM-veckan i Boden.

Högland ställde upp med precis samma uppställning som förra året, Ida Andersson, Judith Friman, Lisa Linell och Sabina Asplund. BK Högland spelade i den andra av de fyra starterna i första finalsteget. Nässjö-tjejerna spelade stabilt hela vägen och avslutade de sex serierna med 1221 och totalt 2389, vilket gjorde att laget gick förbi B-K Eva med sex poäng. BK Högland är det enda laget som kommer att ha två lag i söndagens semifinal.

Stockholmstjejerna från B-K Eva ställde upp med Anneli Blomqvist, Caroline Lagerlöf, Erika Svensson och Lena Sulkanen. Laget startade mycket starkt och hade 1244 på de sex första serierna, men en liten "dipp" i nionde serien med 136, gjorde att man till slut hamnade sex käglor efter BK Högland. En andra plats är dock bra och nu gäller det att ladda om för att försöka bli något av de tre lagen som kommer att göra upp om SM-guldet vid SM-veckan i Boden. Team X-Calibur blev trea och Merci kom på fjärde plats. Starkt var det av damerna i SS Bowlaren som tog den åttonde och sista platsen till semifinalen. SS Bowlaren spelar i division 3 och damerna spelar där ihop med herrarna.

Söndagens semifinal  startar kl 10:15 och beräknas vara färdigspelad strax före 14:00

Skriv en kommentar