den 1 februari 2020

3-manna SM: Bodens BS i topp efter finalsteg 1

Första felsteget i årets 3-manna SM spelades på lördagen. På herrsidan som spelades i Bowl-O-Rama imponerade verkligen Bodens BS som toppar inför söndagens matchspel. Tvåa är BK Joker.

De 64 kvalificerade lagen var uppdelade i tre starter och de högsta slagningarna kom i den tredje starten. Det gällde första och främst att ta sig in bland de tolv bästa lagen som spelar semifinal över elva matcher på söndagen. Bodens BS spelade stabilt hela tiden. På de sex första serierna slog man 1332 och avslutade med 1322 på de avslutande sex serierna. Boden spelade med laget Daniel Rönnbäck, Daniel Unander, Ludwig Ingerskog och Per Sundqvist. Boden-grabbarna är nog extra taggade inför söndagens semifinalspel då stegfinal med de tre tästa från semifinalen kommer att göra upp om SM-titeln i Boden.

Tvåa ligger BK Joker som har i sitt lag Arvid Thomsson, Joachim Lind, Marcus Henriksson och Tim Davidsson. På tredje plats under lördagens spel blev Team Clan före Kaskad på fjärde plats. Team Clans lag som vann förra året lyckades dock inte ta sig vidare. Kaskad har precis som BK Jösse två lag kvalificerade till matchspelet. Det var elitserie klubbarna som dominerade med att ha hela tio av de tolv lagen som spelar semifinal. Roligt dock att det var två division ett lag som tog de övriga platserna. Marbodal från Tidaholm blev tionde lag och Team Enköping tog tolfte och sista platsen.

Herrarnas semifinalspel startar 09:00 och beräknas vara klart cirka 14:30. Då vet vi vilka tre lag som kvalificerat sig till stegfinalen som spelas under SM-veckan som i år avgörs i Boden.

Skribent: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

 

 

Skriv en kommentar