den 7 maj 2020

Över 9000 serier spelade i Lanetalk Rumble

Fler än 1100 spelare har hittills deltagit i tävlingen Lanetalk Rumble. En av dem är Ramus Edvall som leder hallkvalet i Helsingborg med 555 på två serier.
- Det är ju någonting sådant här vi behöver, säger han.

Över 9000 serier har spelats av fler än 1100 bowlare i tävlingen Lanetalk Rumble som avslutar sitt hallkval i morgon fredag. Företaget Lanetalk har startat tävlingen, som är gratis (du betalar bara banhyra) och har 70 000 kronor i prispengar. Två serier ska spelas i din hemmahall och resultaten rapporteras genom företagets app.

Eftersom det är valfri oljeprofil har några höga slagningar presterats, bland annat har Martin Larsen i Team Pergamon slagit två gånger 278 för 556 i Partille. I Falköping har den 18-årige tvåhandsspelaren Lucas Fjällborg, som slog ligaspelets tredje högsta resultat med 1082, dragit in 545. I Ludvika har Elitseriespelaren Magnus Lindqvist slagit 578 och på Olympia i Helsingborg har IS Götas Rasmus Edvall slagit 555.
- Vi spelade på den gamla elitserieprofilen Räven eftersom det är Uretan-vänligt, så det var bara att utnyttja det, säger Rasmus Edvall.

Den 25-årige Elitseriespelaren började med 255 för att sedan ”sätta ut” och slå 300 i den andra serien. I tävlingsspel har Perstorps-sonen, som kvalificerade sig för matchspelet i PBA-majorn World Championships i våras, slagit 7 perfekta serier. Men den här räknar han inte dit.
- Jag tycker att det är ett ganska roligt initiativ som de har tagit. Det är ju någonting sådant här som vi behöver. Annars är det ganska svårt att ha motivationen att gå ner på träningarna. Så det är jätteroligt, säger han.

Tävlingen består av fyra steg där hallkvalet, som avslutas på fredag är det första, därifrån går 30 spelare från varje hall vidare. Sedan följer Regionsfinaler, Sverigefinal och den stora finalen som ska spelas den 24e maj. Trots att Rasmus Edvall har ett av de högsta resultaten i steg ett tror han att tvåhandsspelare kommer ha bra chans i tävlingen med 25 000 kr i förstapris.
- Det är personer som kan strikea väldigt mycket, i och med att spärr inte är så viktigt över två serier när man får så här många chanser. Tvåhandsfattade kommer nog vara ganska många som kommer högt upp, säger han.

Efter att ligan, och de flesta tävlingar, avbröts på grund av Corona-viruset har Rasmus Edvall tagit det lite lugnt och inte tränat så mycket. Men fortsätter det att gå bra i Lanetalk Rumble och han går vidare i ytterligare ett steg kommer det att ändras lite.
- Då kommer jag nog lägga lite träningstid på det. 25 000 kronor är ganska mycket pengar. Om det flyter på lika bra är det bara att gå för det, så långt det går. Det är svårt att säga hur det går i nästa steg. Går det så går det, säger han.

För de svenska bowlinghallarna, som i dessa tider har det jobbigt, är nästan 10 000 betalda och spelade serier viktigt. Även i den aspekten tycker Rasmus Edvall att tävlingen är viktig.
- Det är positivt. När de inte har så mycket lös-spel. Speciellt som det är på Olympia, det är en ganska storbowlinghall där det inte är så många som spelar. Alla intäkter är ju bra. Det kanske är ännu viktigare för lite mindre bowlinghallar i mindre kommuner, säger Rasmus Edvall.

Läs mer om tävlingen här: http://www.lanetalk.com/rumble/