den 25 september 2019

Över 350 000 visningar i nya BITS

Det nya IT-systemet har nu testats över två seriehelger och färre frågor än vanligt har kommit in till Svenska Bowlingförbundet.
- De första två helgerna har fungerat väldigt bra, säger Peter Lagerroos.

Bowlingens nya IT-system: BITS 2.0 har nu fått sitt första stora test i och med att den nationella serien har spelat sina två första omgångar. Under dessa två helger har Slash X, som är företaget som utvecklas systemet tillsammans med Svenska Bowlingförbundet, noterat 32 711 besökare och 365 805 visningar.
-Jag är både glad och stolt över hur vi lyckats, på relativt kort tid och på budget, transformera hela vårt komplexa IT system till en ny plattform. Vårt mål var att behålla alla befintliga funktioner, minska administrationen samt iföra en del nyheter och det lyckades vi med. Systemet har nu dessutom levererat över förväntan och alla mätningar visar på att vi gjort rätt, säger Ulf Johansson, ansvarig i styrelsen för digitalisering.

De nya servrarna har klarat trafiken bra och, som vi skrev om inför lanseringen, den 17:e juni, är BITS 2.0 snabbare än det tidigare systemet. Dessutom har systemet fått en ansiktslyftning och har numera en responsiv design som innebär att layouten ändras när sidan visas i olika enheter.
- Alla funktioner som fanns i BITS 1.0 finns också i 2.0 med den stora skillnaden att de gamla inloggningarna inte fungerar utan alla som ska administrera något måste skapa ett konto i BITS 2.0, säger Lena Sulkanen, generalsekreterare på Svenska Bowlingförbundet.

Seriekommittén ordförande Peter Lagerroos, som tar emot alla frågor kring rapportering från seriespelet, berättar att han har fått ovanligt lite frågor.
- De första två helgerna har fungerat väldigt bra. Vi har fått färre samtal än vanligt och bara ett tiotal föreningar har fått påminnelser efter att de inte har rapporterat matcher i tid. De flesta av dessa hade inte skapat något konto, men det har vi försökt hjälpa till med under helgerna som varit, säger han.

När det nya systemet nu har visat att det fungerar och klarar av att vara snabbare och mer pålitligt även under en seriehelg fortsätter arbetet med att utveckla det. Det finns många åsikter om det nya systemet och Svenska Bowlingförbundet har fått in en hel del kommentarer.
- Vi kommer att fortsätta utveckla BITS 2.0 och vi tar gärna emot önskemål, vilket vi redan har fått en hel del av. Sedan måste vi prioritera och se hur mycket vi kan göra varje år. Vi kommer att prioritera ändringar som minskar administrationen för både föreningar och vårt kansli. Vi kommer löpande att informera om vilka ändringar som är på gång, säger Lena Sulkanen.

Har du förslag på förbättringar i BITS 2.0, skicka dem till sbf@swebowl.se 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se