den 14 maj 2022

Örgryte till allsvenskan efter seger i extra serien

Örgryte IS BF tog en allsvensk plats efter seger mot Varta BK i en avgörande extra serie. Team Mariestad , Västerås SK BK , BK Thule och Gotlandspärlan också klara för allsvenskt spel nästa säsong.

Kvalmatchen mellan Varta BK och Örgryte IS BF blev verkligen en tuff uppgörelse som inte avgjordes förrän i en extra serie. Första matchen var mycket jämn efter tre serier då Varta ledde med 8-7. Varta BK släppte loss i slutserien och vann första matchen med 13-7. I Örgryte slog Tomas Malmberg 922, medan Robert Rehn toppade i Varta med 919. I andra matchen styrde Örgryte matchen från start och via 5-0 i sista serien så vann man klart med 15-5. I Örgryte slog Jon Petersson 870 medan Oscar Svensson var bäst i Varta med 844. Att lagen vann varsin match och gjorde att det blev en extra helt avgörande serie. Där kunde Örgryte vinna med 4-1 och ta en plats i nästa års allsvenska. Jon Petersson bäst med 246.

Team Mariestad vann kvalet mot Vendelsö BK/Tyresö BK och får behålla sin allsvenska plats. Vendelsö/Tyresö BK började dock bäst i första serien med att ta den med 4-0. Sedan var det dock Team Mariestads match som vann med 12-7. I Team Mariestad slog Erik Ahlstrand 879. Stefan Löfström bäst hos motståndarna med 830. Team Mariestad började bäst i andra matchen och kunde sedan hålla undan till seger med 12-8. Martin Forsell i topp hos Team Mariestad med 910. Tobias Boren bäst i Vendelsö/Tyresö med 875.

Mötet mellan BK Borgen och BK Thule var ganska jämn till en början i första matchen, men BK Thule vann de två avslutande serierna med 4-1 och 3-1 och därmed matchen med 13-6. I Thule hade Marcus Rasmusson 839, medan Emil Wohlin toppade i Borgen med 808. I andra matchen började BK Thule bäst och ledde med 9-6 efter tre serier. I slutserien kom BK Borgen allt närmre med BK Thule kunde ta den pinne som gjorde att det blev 10-10 och BK Thule i allsvenskan. Marcus Rasmusson bäst i BK Thule med 805. I BK Borgen åter Emil Wohlin i topp nu med 839.

Västerås SK BK tog emot Team Sollentuna i sin kvalmatch till Mellanallsvenskan. Västerås visade sig vara allt för starka för Team Sollentuna. Västerås började första matchen med 9-1 efter två serier. Team Sollentuna snyggade till siffrorna som blev seger med 13-7 till Västerås SK. Den andra matchen avslutades redan efter bara två serier, då Västerås SK BK vann de två första serierna med 10-0. Även nu Erik Nordström matchbäst med 480 på de två serierna.

Gotlandspärlan tog också en allsvensk plats genom att besegra Taifun i två matcher. I den första matchen vann Gotlandspärlan alla fyra serierna och slutsiffrorna skrevs till 13-7. I Gotlandspärlan slog Jonas Gustafsson 901. Bäst i Taifun Justin Karlsson med 864. I andra matchen hade Gotlandspärlan 7-3 efter två serier, men sedan blev det en stenhård match. Taifun tog hand om ledningen i matchen efter 5-0 i tredje serien. Gotlandspärlan kunde i sista serien också vinna med 5-0 och matchen med 12-8. I Gotlandspärlan slog Jonas Gustafsson 866 och i Taifun toppade Lucas Nilsson med 832.

 

Skriv en kommentar