den 16 januari 2020

ÖIS fokuserar på avgörande

Med två segrar i förra årets sista omgång klättrade Örgryte IS från näst sista plats upp till bara en poäng ifrån Slutspelsplats. Jessica Magnhammar och hennes klubbkamrater från Göteborg tänker dock inte så mycket på tabellplaceringen för tillfället.
- Vi blickar inte så mycket framåt utan krigar för varje match i taget, sedan vad det räcker till, det får vi se, säger hon.

Inför helgens sammandrag på Haga i Norrköping ligger ÖIS på femte plats. På samma poäng som BK Skrufscha på femte plats och bara en poäng bakom, förra årets finallag B-K Eva, som ligger fyra. Runt slutspelsstrecket är det jämnt.
- Jämnt är det, under toppen, det kan vi nog alla hålla med om, säger Jessica Magnhammar.

För att Örgryte ska kunna hänga med där uppe i toppen och jaga den där sista slutspelsplatsen säger Jessica Magnhammar att de, framförallt, behöver bli bättre på att avgöra serier.
- Knyta ihop säcken under fler matcher. Vi har haft många jämna matcher som inte har syns på papper där vi släpper taget i slutet på serierna och tappar poängen istället. Där kan vi bli mycket bättre och då har vi allt att vinna, säger hon.

På träningspassen fram till de första matcherna på det nya året har fokus legat på just avgörande rutor. Blir göteborgarna bättre i de sista rutorna kan de hänga på lagen i toppen och jaga en plats i Nyköping i mitten på maj.
- Det får framtiden utvisa, som jag sa tar vi bara en match i taget, säger Jessica Magnhammar i Örgryte IS.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se