den 2 april 2022

Viktig seger för B-K Eva och dubbla vinster för Team X-Calibur

B-K Eva tog en viktig seger mot Hammarby under lördagen i damernas elitserie och Team X-Calibur vann sina båda matcher mot Merci och Hammarby.

B-K Eva, Stockholm - Hammarby IF BF 15-4

B-K Eva tog en viktig seger mot Hammarby. B-K Eva som låg näst sist i tabellen inför matchen avancerar nu upp på slutspelsplats.
– Vi var supertaggade och det känns väldigt skönt att vi kunde vinna matchen, säger Lena Sulkanen i BK Eva. 

Trots klara 15-4 så menade Sulkanen att segern inte var självklar.
– De stretade emot bra och vi fick vara på tårna hela tiden. Vi var starka i slutet av serierna och jagade inga strikes utan täckte upp rutorna bra.
Poängbäst i B-K Eva var Evelina Andersin med 848 poäng.

Tre matcher återstår för B-K Eva i Elitserien och imorgon väntar Team X-Calibur i Högdalen, Stockholm.
– Det gäller att vi taggar till imorgon också. Vi har inte tagit så många poäng mot Team X-Calibur tidigare under säsongen men vi ska göra vad vi kan. 

BK Merci - Team X-Calibur BK 8-12

Team X-Calibur har tre matcher på programmet under helgen och inledde med seger mot BK Merci i Hallsberg. De fick en bra start på matchen och vann första serien med 4-1 och andra med 3-2. I tredje serien var Merci starkast och vann med 4-1 och skapade nerv i matchen. I fjärde var dock X-Calibur starkast och tog hem den med 4-1.
– Det var en rolig match på en svår profil. Efter tredje serien kände vi att vi måste ta tag i det hela. I fjärde hade vi bra kommunikation och hejade på varandra så det var skönt att det löste sig, säger Josefin Hermansson. 

Josefin Hermansson hade näst högst poäng med 862 och Victoria Johansson var poängbäst med 891.
– Victoria gör det väldigt bra, hon löste banorna på ett fint sätt och har en härlig attityd. För egen del kändes det också bra. Jag hittade enkla linjer och hade inte så många stora hål. 

Hammarby IF BF - Team X-Calibur BK 6-14

Team X-Calibur fortsatte att trumma på under lördagen och besegrade Hammarby med 14-6. Efter tre serier hade Partillelaget avgjort matchen då det stod 12-3. Hammarby plockade några tröstpoäng i den avslutande serien som de tog hem med 3-2. 

Josefin Hermansson gjorde återigen en fin match för X-Calibur och hade högst poäng med 893. Alida Molander hade näst bäst med 887.

– Brännkyrka är en svår hall att spela i men vi gör en riktigt bra match och tar en trygg seger, säger Josefin Hermansson.

Team X-Calibur får ladda om inför morgondagen då de ställs mot B-K Eva. 

 

Text: Linus Wirén