den 2 april 2022

Tung seger i bottenstriden för Joker

Fyra matcher i herrarnas elitserie under lördagen där bland annat Joker tog en viktig seger borta mot bottenkollegan Boden. Samtidigt föll Kulladal hemma mot Falkenberg i en jämn match.

IS Göta - BKF Falkenberg 13-7 

Det blev en svängig match i Helsingborg. Göta öppnade starkt och tog hem första serien med 5-0. I andra serien kom de inte upp till samma nivå där de bara fick ihop 1582 poäng, samtidigt gjorde Falkenberg det bra och fick ihop 1689 poäng och kunde ta hem andra serien med 4-1. Den tredje serien blev jämn men Göta lyckades vinna den med 3-2. Sedan satte Göta in en extra växel där de avgjorde matchen genom att ta hem fjärde serien med 4-1.
– Det var en kämparinsats av hela laget. Vi hade för många spärrmissar men vi fick ett momentum när vi tog hem tredje serien så det var skönt att vi kunde vinna, säger Amanda Andersson, coach i IS Göta.

Junioren Anton Andersson, 17, gjorde en bra match för Göta och plockade 918 poäng vilket var näst mest efter Jan Macek på 945.
– Anton är en lagspelare som hela tiden peppar alla och det är kul att han nu börjar göra högre siffror också.

Nästa helg väntar två bortamatcher för Göta där de ställs mot topplagen Kaskad och Team Clan. 

Bodens BS - BK Joker 8-12

Inför bottenduellen var Joker på kvalplats och Boden precis ovanför kvalstrecket. Efteråt var det ombytta roller då Joker lyckades vinna med 12-8. Gästerna var taggade från start och vann första serien med 4-1 och andra med 3-2.
– Vi hade en plan inför och vi kom rätt in i det direkt, säger Stefan Roos i Joker.

I den tredje förändrades banan betydligt och det drog Boden nytta av som hemmalag. De gjorde de förflyttningar som krävdes och kunde ta hem tredje med 4-1. Men Joker lyfte sig igen och fick jubla efter att ha vunnit fjärde serien med 4-1.
– Det är grymt kul. Vi gör en sådan kämparinsats och det är så starkt att vi kommer tillbaka efter en tuff tredje serie. Man blev ju nervös att det skulle rinna oss ur händerna igen likt flera matcher tidigare men vi hade verkligen bestämt oss.  Det är som att vi är nio spelare på plan idag och alla manade på varandra. 

Henrik Kärrman var poängbäst med 875 poäng och Stefan Roos hyllar hans spel.
– Henrik har hittat en fantastisk form och varit poängbäst flera matcher i rad. 

Joker har två matcher kvar på säsongen och båda är på hemmaplan. Först Alingsås på lördag och sedan väntar Boden söndag 24 april. Boden har dock tre matcher kvar. Kulladal som ligger sist har likt Joker två matcher kvar. 

Ludvika BK - Team Clan BK 3-17

Team Clan tog en storseger borta mot Ludvika. De öppnade med 5-0 i första serien och sedan rullade det på med 4-1 till Clans favör i de resterande tre serierna.
– Vi hittade något direkt på inslagningen och kunde spela lite längre ut i banan. Det funkade fint matchen igenom, säger Kevin Lindblad i Team Clan.

Kevin Lindblad gjorde en stark insats och hade högst poäng med 1072.
– Det kändes bra och det var roligt att spela på vänstersidan. 

Team Clan går upp på andra plats i tabellen med samma poäng som BK Kaskad. Alingsås leder med 27 poäng. Clan får ladda om för ny match imorgon borta mot BK Jösse. Om de vinner är de helt klara för slutspel.

Kulladals BS - BKF Falkenberg 9-10

Kulladal var i stort behov av poäng i kampen om att undvika nedflyttning. Det blev en jämn match mot Falkenberg där hemmalaget hade övertaget inledningsvis och vann de två första serierna med 3-2. Den tredje serien blev jämn men Falkenberg lyckades ta hem den med 3-2. Det gav effekt för Falkenberg som höjde sig i fjärde samtidigt som Kulladal tappade nivån. Gästerna vände på matchen genom att ta hem den avslutande serien med 4-1.
– Vi spelade ganska dåligt i de tre första serierna. Vi gjorde det bättre i fjärde och Kulladal steppar inte upp utan det kändes som att de började hänga med huvudena, säger Magnus Larsen i Falkenberg. 

En seger av två möjliga blev facit för Falkenberg under lördagen i Skåne.
– Skönt att vinna på bortaplan, det är vi inte kända för. Dock har vi vunnit minst tre år i rad borta mot Kulladal. 

Både Falkenberg och Kulladal har två matcher kvar på säsongen. 

 

Text: Linus Wirén