den 15 januari 2022

Sydallsvenskan spelade 2 av 3 sammandrag

Sammandraget i Höganäs bjöd på höga slagningar och flera 300-serier.

Första matchen spelades mellan hemmalaget Höganäs BC och Lunds BK Mamba från Lund. Här kopplade hemmalaget greppet om matchen med 3-2 och såg till att sedan hålla exakt det greppet i samtliga serier till seger med 12-8 (6545-6211 i kägelpoäng). Matchbäst blev Höganäs Oscar Lund Larsen på 903 poäng. Högsta slagningen i Lunds BK Mamba hade Christian Snapp med 820 poäng.

Lunds BK Mamba spelade sin andra match mot gruppledarna i Grupp A BK Full House från Ängelholm som bara släppte ifrån sig två banpoäng på hela matchen. Tredje serien slår Full Housespelaren Jimmy-Dan Mortensen till med en 300-serie och laget tillsammans får ihop fina 1763 poäng. Matchen slutar 18-2 (6812-6139 i kägelpoäng). Matchbäst på 992 poäng blev Kim Andersson, BK Full House följt av klubbkamraten Ola Persson. Högsta slagningen i Lunds BK Mamba hade Jörgen Lindberg på 814 poäng.

BK Full House fortsatte sedan mot BK Femtionian från Hässleholm. Full House fortsatte sitt storspel och bjöd nästan på en andra 300-serie av Andreas Andersson men trots ett bra slag i sista rutan stod 10ans kägla envist kvar och det blev ”bara” 299 poäng. Inledning med 1831 kägelpoäng mot BK Femtionians mer blygsamma 1587 gav 4-1 i banpoäng. Andra serien blev mer jämn och slutade 3-2. De två sista serierna var det BK Femtionian som spelade bättre och kunde plocka igen banpoäng men trots en fin avslutning på 1729 kägelpoäng efter Jenny Wegner strajkfest blev det förlust. Den jämna matchen slutade 11-9 (6596-6564 i kägelpoäng). Femtionians Jenny Wegner blev matchbäst på 971 poäng följt av lagkompisen Christopher Narberg på 965 poäng. Högsta slagningen i Full House denna match hade Andreas Andersson på 866 poäng.
Gruppledande BK Full House sammanfattar lördagens sammandrag genom Kim Andersson;
- Första matchen idag var spel mot ett mål, 18-2, inte mycket att säga. Vi gör en riktigt bra match och är nöjda. Andra matchen var mer jämn och spännande genom hela matchen. De två sista serierna spelade 59 betydligt bättre än vad vi gjorde och där hämtade de nästan igen till vinst men vi lyckades hålla emot och kunde vinna.

Sista matchen spelades mellan Höganäs och Femtionian som tog hem första serien med 2-3. Höganäs kvitterade i andra med 3-2. I tredje serien kom Sydallsvenskans tredje 300-slagning den här lördagen då Mattias Möller från Höganäs radade upp tolv strike. Höganäs vann både tredje och fjärde serien med 4-1 och därmed matchen med 13-7 (6423-6221 i kägelpoäng). Matchbäst blev Höganässpelaren Gudlaugur Valgeirsson på 961 poäng. Toppade i Femtionian gjorde Christoper Narberg på 895 poäng.
Mattias Möller, Höganäs sammanfattar matcherna och lördagen;
- Har flutit på väldigt bra här i sammandraget och där var 3 tajta matcher som hade kunnat slutat hur som helst men Höganäs och Ängelholm drog de längsta stråna i alla matcher. Kan inget annat än säga att jag är otroligt stolt över Höganäs BCS insats idag Otroligt skön känsla att starta vårsäsongen med dessa 2 vinsterna och vi känner att vi har vind i seglet men vi har en tuff uppgift som väntar och det är att försöka ge Ängelholm en match i Ängelholm. Vi kommer med 8 vinster i bagaget och har en god sammanhållning i föreningen. Så vem vet? Har vi en bra dag så kan allt hända men vi hyser stor respekt åt Full House.

Sammandrag Tidaholm

Hemmalaget Marbodals BS inledde lördagens sammandrag med att möta gruppledarna i Grupp B – Team Clan BK F1 från Nässjö en väldigt jämn match. Det blev två bord vardera men Clan fick med sig totalen. Så även i andra serien men då bara med sju poängs marginal. Tredje serien plockade Marbodal poängen och tog över ledningen via 4-1. Sista serien tog Marbodal de tre banpoängen som krävdes för vinst med 11-9 (6574-6464 i kägelpoäng). Högsta slagningen hade Oskar Wirefeldt i Clan på 889 poäng, hos Marbodal toppade Tobias Kling på 848 poäng.

Clan mötte i sin andra matchen BK Kåess från Skara – en match som utifrån tabellplaceringarna kanske var mer given och där det också stod 8-2 efter halva matchen. Tredje serien lyckades Kåess få med sig två bord och totalen men Clan avslutade storstilat med 1708 i kägelpoäng och 4-1 i banpoäng. Kåess som spelade som hemmalag fick se sig besegrade med 6-14 (6197-6396 i kägelpoäng) i sin jakt på tabellpoäng.  Matchbäst blev Jesper Runbom i Clan på 944 poäng. I Kåess var det Mattias Tiveljung som toppade på 877 poäng.

Tredje matchen mellan BK Kåess och Forsheda BK från Värnamo kom så äntligen Kåess första seger. Kåess vann första och andra serien med 4-1 och skaffade sig ett övertag i matchen även om Forsheda kom igen och ökade. Tredje serien vann Forsheda med 2-3 vilket gjorde att det stod 10-5 inför sista serien. Kåess avslutning med 3-2 gav dem seger med 13-7 (6094-5982 i kägelpoäng). Matchbäst blev Mattias Tiveljung i Kåess. Toppade i Forsheda gjorde Niclas Mårtensson på 814 poäng som är riktigt missnöjd med lagets insats och inte kan minnas när de senast spelade så dåligt.

Sammandraget i Tidaholm avslutades med en jämn och spännande match mellan Marbodal och Forsheda som bjöd på en 300-slagning i första serien av Marbodals Makis Manthos. Trots det var det Forsheda som plockade flest banpoäng via 1741 i kägelpoäng. Marbodal kvitterade i andra serien och tog ledningen i tredje med 4-1 och 9-6 inför sista serien. Då växlade Forsheda upp igen och strajkade ihop 1758 poäng vilket gav dem 4 banpoäng och exakt det som krävdes för en oavgjord match. 10-10 slutade matchen (6642-6740 i kägelpoäng). Matchbäst blev Makis Manthos från Marbodal med 980 poäng. Högsta slagningen i Forsheda hade Victor Gavelli på 910 poäng.

Tidaholms hallchef Tony Andersson sammanfattar lördagens sammandrag;
- Dagens stora skräll stod Kåess för som vann över Forsheda och blev galet glada. Forsheda var rejält revanschsugna och höjde sig med 800 poäng matchen efter.

Full pott banpoäng
Oskar Wirefeldt / Linus Vedin, Team Clan BK F1
Edward Karle / Jesper Runbom, Team Clan BK F1
Per-Olof Buller / Mattias Tiveljung, BK Kåess
Victor Gavelli / Roberth Carlsson, Forsheda BK
Kim Andersson / Jimmy-Dan Mortensen, BK Full House
Raymond Teece / Andreas Andersson, BK Full House
Christopher Narberg / Jenny Wegner, BK Femtionian
Gudlaugur Valgeirsson / Anton Persson, Höganäs BC

Text: Karin Wiklund - karin.wiklund@swebowl.se

Foto Tidaholm: Tony Andersson
Foto Höganäs: Mattias Möller