den 19 september 2020

Sydallsvensk seriestart

Efter en tidigt avbruten förra säsong, på grund av rådande världsliga pandemisituation, samt det sedvanliga sommaruppehållet var det äntligen dags för sydallsvenskans seriesäsong att gå av stapeln. 

Lördagens sydallsvenska inleddes i Partille där Team Pergamon BC F tog emot Olofströms BS - vilket skulle komma att bli en trivsam start på lördagen för hemmalaget. Redan efter två spelade serier hade Pergamon ett starkt övertag med nio poäng mot en vilket sedan följdes upp med tre poäng mot två, och därmed var Partillelagets seger säkrad. 16-4 blev slutställningen och trots förlust var det två Olofströmspelare som stod för två av matchens högsta slagningar - Dennis Vrabac med 921 poäng och Dan Idström med 900. Högst slagning i det vinnande laget innehade Andreas Kleinschnittger med sina 910 poäng.

I en annan del av Västergötland skulle det bli en betydligt tätare kamp när BK Kåess från Skara tog sig an gästande BK Cahoot. Hemmalaget inledde starkast med fyra poäng mot en, men Cahoot lät sig inte slås ned så lätt och kontrade kommande två serier med sex poäng mot fyra. Inför sista serien var ställningen så pass tät som 8-7 vilket skulle bli ett läge Kåess tog vara på och med ytterligare tre poäng var vinsten deras med elva poäng mot nio. En strålande insats stod hemmalagets Jimmy Nordvall för med 963 poäng. I Cahoot var det Pontus Svensson som var lagbäst med 857 poäng.

Samtidigt i Värnamo spelades matchen mellan Forsheda BK och skåningarna Kulladals BS F1. Precis som i matchen mellan Pergamon och Olofström var matchen avgjord efter tre serier - detta efter att hemmalaget levererat 4-1 tre serier i rad. Matchen slutade 14-6 och en stor bidragande faktor till hemmalagets framgång var Jimmy Andersson och Jonas Lindahl med 926 respektive 917 poäng. I Kulladal stod Mats Lunderquist för högst poäng med sina 901. 


I det helskånska mötet mellan BK Femtionian och Bulltofta BK skulle hemmalaget inte avgöra efter tre serier - däremot säkrade de minst oavgjort. När de sedan i den slutgiltiga serien plockade tre poäng gick de segrande ur matchen med 13-7. I Femtionian innehade William Olofsson högst kägelpoäng med 825 poäng och med 820 var Jan Simonsen lagbäst i motståndarlaget Bulltofta.

Bulltofta BK skulle inte få det mycket roligare mot Lunds BK Mamba när de fortsatte på sin skånetur. Redan efter tre spelade serier hade hemmalaget spelat ihop tretton poäng mot två och därmed var det klargjort att segern var deras. Efter ytterligare en stark serie vann Lund med 18-2 och delad matchbästslagning innehade Jörgen Lindberg och Glenn Karlsson med 893 poäng. Det var dock ytterligare tre Lundspelare som låg placerade inom sju poäng. Mikael Gottfries stod för högst slagning i Bulltofta med 858 poäng. 


Kulladals BS F1, däremot, skulle få lyfta stämningen efter sin förlust mot Forsheda när de sedan fortsatte till Nässjö för att ta sig an Team Clan BK F1. Gästerna inledde starkt med fem poäng mot noll och efter två serier ledde de med hela 8-2. Hemmalaget var dock ej redo att ge upp så enkelt och kontrade med 5-0 i kommande serie. Trots detta lyckades Kulladal hålla sin ledning och vann slutligen med 11-9. Matchbäst blev Kulladals Fredrik Lundstedt med sina 894 poäng och lagbäst i Clan blev Jesper Runbom med 851.

Västgötskt derby gick av stapeln samtidigt mellan IK Sterling och BK Virveln - ej match som skulle komma att bli lika tät som matchen ovan. Efter tre spelade serier ledde hemmalaget med 8-6 men då tog matchen en skarp vändning som resulterade i att Virveln vann med 10-9. I det vinnande laget var det Mathias Ulfheim som innehade högst slagning med  934 poäng och i hemmalaget var det Bengt-Åke Bengtssons 878 poäng som var den högsta slagningen.

Olofströms BS tog sig vidare till Bowlingcafét där de skulle möta IFK Borås, och även hör stötte de på stort besvär. Boråsarna hade segerna säkrad för sig med 11-4 redan efter tre spelade serier och de passade även på att norpa samtliga poäng i den slutgiltiga serien, vilket alltså resulterade i femton poäng mot fyra. Marcus Carlssons 903 poäng var den bästa slagningen i Boråslaget och precis som i Olofströms tidigare spelade match var det Dennis Vrabac som var lagbäst - denna gång med 844 poäng.

Även BK Cahoot skulle få en tradig avslutning på lördagen när de färdades till Tidaholm för att ge Marbodals BS en match. Marbodal säkrade poäng genom att knipa tio poäng mot Cahoots fem de första tre serierna och då hemmalaget tog två poäng i den sista serien var segern klar - 12-8. Tjusiga 949 poäng var i toppen av av kägelpoängslistan och tillhörde Marbodalspelaren Henrik Blomqvist. Även i denna match var Pontus Svensson bäst i Cahoot - i denna match något vassare dessutom med 904 poäng.

Text: Amanda Steén 

Skriv en kommentar