den 27 november 2021

Stureby och AIK drar ifrån i toppen i Mellallsvenskan

Efter dagens minsammandrag i Mellanallsvenskan där det spelades totalt 16 matcher så är det de två Stockholmslagen Stureby och AIK som har lyckats skapa sig en lucka ner till lagen under strecket som innebär Elitseriekval.

I Hofors bowlinghall samlades Gävle, Ax, IKW/Köping och Sunbyberg för dagens sammandrag. Gävle, som var på jakt efter sina första poäng i årets serie, inledde dagen med match mot BK Ax. Gävle inledde också starkast och vann första serien med 3-2. Efter var det dock Ax som var det starkare laget och vann resterande serier, 4-1, 3-2 och 4-1 till slutresultatet 13-7.
Robert Myrén i Ax bäst i matchen med 838, medan Markus Gustafsson i Gävle fick ihop 828

Gävle fick sedan vila en stund, medan Ax tog sig an IKW/Köping direkt efter. Den här gången blev det en svängig match där Ax inledde med att vinna med 4-1. Sen klämde IKW/Köping i med en ordentligt hög serie, vann med 5-0 och tog därmed över ledningen i matchen. I tredje serien gjorde sedan IKW/Köping nästan 500 poäng sämre slagning än i serien innan vilket Ax kunde utnyttja genom att vinna serien med 5-0. 9-6 till Ax inför sista, en ledning som förvaltades och Ax vann matchen med 11-9. Full pott för Ax som därmed parkerar på en tredje plats i serien. 
Martin Wallin i Ax bäst i matchen med 919 och Tony Eklund bäst i IKW/Köping med 875

När det sedan var Sunbybergs tur att kliva in i handlingen för match mot IKW/Köping så tog köpingsborna gruvlig revansch för sin förlust mot Acx. Det blev något av en fullständig överkörning i slutändan, då IKW/Köping inledde med 4-1 för att sedan vinna resten av poängen i matchen till slutresultatet 19-1. 
Viktor Danielsson i IKW/Köping hade högsta slagning i matchen med 919. Mikael Kanold bäst i Sumpan med 832

I sista matchen för dagen i Hofors var det Sundbyberg som fick ta revansch för sin inledande förlust, medan Gävle är fortsatt utan poäng i årets Mellanallsvenska. Sumpan tog kommandot direkt i matchen med 4-1 i första, en ledning som de aldrig släppte och matchen slutade med 12-8 till stockholmarna. Gävle parkerar därmed fortsatt sist i serien medan Sundbyberg är med och slåss om kvalplatserna uppåt i allra högsta grad
Mikael Kanold återigen bäst i Sundbyberg med 813, men bäst i matchen blev Gävles Thomas Lindegren med 854.

I Hagfors var det Bågen, Matteus-Pojkarna, AIK och Tegnér som samlades. Första matchen spelades mellan Bågen och Matteus-Pojkarna och där var det gänget från Hagfors som var starkast från början till slut. 4-1, 3-2, 3-2 och 4-1 till slutresultat 14-6. 
Bäst Bågen var Joackim Biehl med 889, medan Marcus Lundqvist i Matteus-Pojkarna hade matchbästa med sina 909.

Matteus-Pojkarna hade sedan chansen direkt att ta revansch i matchen mot Tegnér, en chans som togs ordentligt. Tegnér hängde inte riktigt med när Matteus-Pojkarna tog fart från början och matchen var avgjord redan efter tre serier där samtliga slutade med 4-1. I sista serien kunde Tegnér hyfsa till siffrorna, men M-P vann matchen med 13-7. 
Marcus Lundqvist i Matteus-Pojkarna återigen bäst i matchen med 890. Peter Johannesson bäst i Tegnér med 861

I nästa match var det AIK's tur att kliva in i handlingarna och inte heller den här gången hängde Tegnér med riktigt. AIK inledde urstarkt med en 1900-runda i första serien och 5-0. Sedan rullade det på för stockholmarna och matchen vanns till slut med 16-4. Tegnér fick därmed åka hem till Säffle utan poäng den här dagen.
Lukas Jelínek i AIK bäst i matchen med 939 medan Peter Johannesson och Robin Sundfelt i Tegnér fick båda ihop 876

AIK följde sedan upp segern mot Tegnér med ytterligare en stark match mot Bågen. Återigen hade laget från Stockholm avgjort matchen efter tre serier genom 3-2, 5-0 och 3-2. Då hjälpte det föga att Bågen vann sista serien med 3-2. 13-7 i matchen till fördel för AIK. AIK, på andra plats i serien, har med sina båda segrar nu 5 poäng ner till lagen utanför kvalstrecket. 
Återigen var Lukas Jelínek i AIK bäst i matchen med 949, så en bra dag där! Mattias Berglund bäst i Bågen med 916.

I Gamlebys bowlinghall samlades Gamleby, Brio, Vimmerby och Stureby.  Där inledde hemmalaget Gamleby med match mot Brio, en match som hemmalaget tog hand om, trots att det var Brio som inledde starkast. Efter att Brio vann första serien med 3-2 var det sedan Gamleby för hela slanten, och i slutändan stod det 14-6 på resultattavlan till hemmalaget. 
Gamlebys Felix Bergman bäst i matchen med 908 medan Arild Ljungberg var bäst i Brio med 768

Brio tog sedan emot Vimmerby i en match där Vimmerby hade ledningen efter 2 serier med 5-4, men Brio avslutade mycket starkt och lyckades vända på matchen ordentligt genom att vinna med 4-1 i de båda avslutande serierna. Således 12-7 i slutresultat.  Brio tog därmed 2 mycket viktiga poäng i kampen om platserna i botten på serien.
Bäst i matchen var Brios Andreas Forsgren med 878. Robin Stefansson Vimmerby var inte mycket sämre med sina 874

Vimmerby hade sedan den otacksamma uppgiften att försöka ta revansch mot Stureby. En uppgift som också visade sig vara övermäktig för smålänningarna. Stureby inledde med 5-0, medan Vimmerby gav sig själva en liten chans genom att vinna andra serien med 3-2 Men mer än så blev det inte, då Stureby vann de två sista serierna med 10-0 och matchen med 17-3. Vimmerby får därmed fortsätta fightas om platserna på säker mark i serien.
Dennis Eklund i Stureby bäst i matchen med sina 950. Peter Sandberg bäst i Vimmerby med 890

Dagen i Gamlebys bowlinghall avslutades med en överkörning då Stureby mötte Gamleby som fått vila fram till nu. Stureby var ordentligt igång sen matchen tidigare och Gamleby mäktade endast med att ta 1 poäng på hela matchen, vilket kom i den andra serien.  19-1 till gänget från Stockholm. Stureby fortsatt obesegrade i toppen på serien, medan Gamleby har samma poäng som Vimmerby i botten.
Bäst i matchen var Sturebys Alex Joki med 937. Jacob Carlsson bäst i Gamleby med 847.

Sista sammandraget spelades i Karlskoga bowlinghall där Nobel, Baltzar, Mariestad och Örnen samlades. Nobel inledde sin dag mot Baltzar på nästan samma sätt som Stureby avslutade sin. Baltzar gavs aldrig någon chans, 10-0 efter två serier och 18-2 efter att matchen var slut. 
Trots detta var det en Baltzar-spelare i Elliot Moulin som var bäst i matchen med 934. Nicklas Odbert bäst i Nobel med 883.

Baltzar lät sig dock inte nedslås av förlusten mot Nobel när de gick in i nästa match mot Mariestad. Västgötarna var aldrig riktigt med i matchen och Baltzar hade vunnit efter tre serier och kunde sedan defilera in i mål till 15-5. Baltzar hänger därmed på i toppen och ligger på fjärde plats.
Patrik Westerlund bäst i matchen och Baltzar med 909. Mattias Israelsson bäst i Mariestad med 849

Mariestad fortsatte med match mot Örnen och inte heller här hade man bättre lycka med sig. Örnen inledde starkast med 3-2 och fortsatte med 4-1 och 5-0 och hade därmed vunnit matchen. Mariestad kunde hyfsa till siffrorna lite i slutet och vinna sista serien med 4-1 till slutresultatet 13-7 till Örnen. 
Rasmus Samuelsson i Örnen var bäst i matchen med 863 och Per Bergqvist bäst i Mariestad med 858

I dagens sista match var det dags för Nobel mot Örnen och Nobel avslutade sin ungefär på samma sätt som de började den. Örnen gavs aldrig någon chans och Nobel tappade bara 3 poäng, slutresultat 17-3 och Nobel kunde åka hem med 4 poäng och hela 35-5 i poängskillnad. 
Bäst i matchen, och i hela Mellanallsvenskas omgång, var Nobels Marcus Karlsson med 954. Teodor Samuelsson bäst i Örnen med 892.

Nu är det juluppehåll för de flesta lagen i Mellanallsvenskan, men Gävle har en bortaresa kvar att göra nästa helg då man åker till Vimmerby och Gamleby innan det är ledigt för dem också. 

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar