den 21 september 2019

Skrufscha och Hammarby började Elitserien med tre poäng

En oavgjord och en seger för både Hammarby och Skrufcha när Damernas Elitserie idag startade med sammandrag i Skövde.
- Riktigt skönt för laget, säger Jenny Karlsson i BK Skrufscha.

När Världens bästa liga för damer började idag var det nykomlingarna Hammarby IF och BK Skrufscha från Vänersborg som inledde serien bäst. Båda lagen åkte från sammandraget i Skövde med tre poäng.
- Det är väldigt viktigt för oss. Vi vet hur tufft det kommer bli denna säsongen så alla poäng är viktiga. Att kunna börja med en så bra start, och känsla, var riktigt skönt för laget, säger Jenny Karlsson i BK Skrufscha.

Vänstersläggan från Kvänum och hennes lag började med att spela oavgjort mot nykomlingen Hammarby för att sedan slå SM-finalisterna från Stockholm: B-K Eva med 11 – 9 i en match där Skrufscha ledde med 10 – 5 inför sista.
- Vi tog varje slag och ruta var för sig. Vi gav inte upp när vi fick motgångar utan hjälpte och peppade varandra hela vägen ut, säger Jenny Karlsson.
- Det märktes att Skrufscha, som stått kvar från förra matchen, hade tränat in sig och de höjde sig rejält, säger Erika Svensson i B-K Eva.

Erika Svensson och hennes röda lag från Stockholm åkte dock hem från Skövde med en seger. I sin förmiddagsmatch slog de nykomlingen BK Merci från Örebro med 11 – 9. Tack var en massiv avslutning där Eva slog 1736 och avgjorde matchen med en 4 – 1-serie.
- Vi visste att Merci var väldigt taggade på att komma tillbaka till Elitserien och att de skulle ge bra motstånd. Vi gör en bra första match och håller oss till vår spelplan, och det räcker hela vägen, säger Erika Svensson i B-K Eva.

För Hammarby började dagen, alltså, med en oavgjord match mot Skrufscha och sedan en seger med 11 – 9 mot BK Merci. Tre poäng till Bajen för dagen, samtidigt som nykomlingarna BK Merci förlorade två tighta matcher.
- Självklart var det nära i båda matcherna och det är surt att vi inte riktigt kunde knyta ihop säcken på slutet och få med oss någon poäng. Men samtidigt så är vi inte överkörda utan gav både Eva och Hammarby en match in i det sista. Vi tar med oss det och fortsätter att kämpa vidare, säger Janina Lindberg.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se