den 16 oktober 2021

Sandra Andersson: ”En väldigt trevlig lördag”

Spader Dam spelade dubbelt borta i omgång fyra av damernas Elitserie. Trots ett långt uppehåll blev det dubbel seger för de regerande mästarinnorna från Helsingborg.
- Det är en utmaning att komma in i det, säger Sandra Andersson.

De regerande svenska mästarinnorna Spader Dam hade bara spelat en match den här säsongen inför helgens omgång, och det var den 11 september, för över en månad sedan. Då är det tufft att komma tillbaka och spela två bortamatcher på samma dag.
- Det är en utmaning att komma in i tänker att göra snabba förflyttningar eftersom att man inte fått uppleva det på länge, men tävlingsinstinkten väcks ju till liv direkt igen, säger Spader Dams VM-spelare Sandra Andersson.

Helsingborgsklubben började sin dag i Hallsberg där det lila bottenlaget BK Merci stod för motståndet. Där vann de himmelsblåa en komfortabel seger med 15 – 5 och Sandra Andersson var nöjd med lagets spel.  
- Stabil laginsats. Lite ovant att spela match men vi tog tillvara på rutorna och gjorde en stabil insats, säger 30-åringen.

De skånska mesta mästarinnorna fortsatte sedan sin lördag i Småland där tidiga serieledarna BK Högland väntade. Spader Dam vann de två första, jämna serierna, innan hemmalaget, med en fin tredjeserie, jämnade till matchen till 7-8 inför sista serien.
- Det var jämnt, det gick aldrig att slappna av. Det var också det vi förväntade oss, säger Sandra Andersson.

Även den avgörande serien var jämn men till slut säkrade Sandra Andersson och Spader Dam totalen, och segern, med 17 pinnar. Högland 9 – Spader Dam 11 blev slutresultatet trots att hemmalaget hade en högre totalslagning och att deras meriterade nyförvärv Rebecka Jr Larsen och Malin Johansson tog fyra banpoäng.
- Vi är otroligt nöjda att komma vinnande ur en sådan tight match, säger Sandra Andersson.