den 17 oktober 2020

Sammandrag i Mellanallsvenskan!

Under lördagen var det sammandrag i fyra olika hallar i Mellanallsvenskan.  Fyra matcher vardera spelades i Motala, Sundbyberg,  Nyköping och Gävle

I Motala samlades Baltzar, Tegnér, Örnen och Bågen. Både Baltzar och Örnen tog med sig full pott hem, medan Bågen och Tegnér fick åka hem till Vämland utan några poäng. 
Första matchen för dagen spelades mellan Baltzar och Bågen, och där ledde Bågen efter halva matchen, 6-4. I tredje serien vände dock Baltzar helt på steken och tog serien med 5-0 och när sista serien sedan slutade 3-2 till Baltzar var det klappat och klart och 12-8 till hemmalaget.
Jonas Allard i Baltzar bäst i matchen med 915, medan Stefan Biehl blev bäst i Bågen med 844.

Bågen hade sedan chansen att ta revansch direkt efter då Örnen stod för motståndet, men historien upprepade sig. Bortalaget hade återigen ledningen med 6-4 efter två serier, men sedan tappade de spelet något samtidigt som Örnen vaknade ordentligt i framförallt sista serien. Örnen tog de två sista serierna med 8-2 och matchen med 12-8.
Både Jimmy Vall och Stefan Falkhäll i Örnen över 900 med 932 respektive 928. Joackim Biel bäst i Bågen med 833.

Örnen mötte sedan Tegnér i tredje matchen, och där blev det en väldigt jämn tillställning som inte avgjordes förrän i sista serien. Örnen hade greppet med 7-3 efter två, men sedan kom Tegnér tillbaka och vann tredje serien med 5-0 och tog därmed ledningen. Örnen samlade sedan ihop sig, lyckades vinna sista serien med 4-1, tack vare att man tog totalen med 14 pinnar. Slutresultat 11-9 till Örnen.
Bäst hos Örnen var återigen Jimmy Vall med 881 medan Kristian Persson var starkast i Tegnér med 851.

Sista matchen i Motala spelades mellan Baltzar och Tegnér och återigen upprepade historien sig. Tegnér ledde matchen efter tre serier med 8-7, men sedan tappade värmlänningarna spelet totalt och Baltzar kunde vända och vinna matchen med 11-9 efter 4-1 i sista. 
Niklas Karlsson bäst i matchen och Baltzar med 873. Daniel Nordström Green bäst i Tegnér med 925.

I Nyköping var det Brio, Vimmerby, Stureby och Gamleby som samlades. Stureby fortsätter att mata på med segrar och vände hem med två nya vinster, Vimmerby och Brio tog var sin seger medan Gamleby fick åka hem utan poäng.
I första matchen möttes Brio och Vimmerby, vilket blev en match där Brio öppnade starkast, ledde matchen med 7-3 efter två serier, men sedan hade Vimmerby marginalerna på sin sida och tog de resterande två serierna med 8-2 till slutresultatet 11-9 för bortalaget.
Bäst i Vimmerby blev Albin Sandberg med 889 och i Brio var Sebastian Eriksson bäst med 832

Vimmerby gick sedan vidare och mötte Stureby i en match som Stureby ledde från början till slut. Samtilga serier slutade 4-1 i Stockholmarnas favör efter att de visat upp ett jämnt spel med hög lägstanivå. 16-4 därmed slutresultat till Stureby. 
Bäst i matchen var Alex Joki i Stureby med 912. Tobias Asklöf bäst i Vimmerby med 843.

Stureby spelade matchen efter mot Gambleby och slog då omgångens högsta resultat med fantastiskt fina 7082! Gamleby hade som man kan förstå inte jättemycket att sätta emot. 7-3 efter halva matchen och slutresultat 15-5 och därmed är Stureby fortsatt obesegrade i årets serie.
Gamle landslagsspelaren Dennis Eklund bäst i Stureby med 950, dock var Jacob Carlsson i Gamleby bäst i matchen med 982.

I sista matchen i Nyköping möttes sedan Brio och Gamleby. Inte heller här hade Gamleby mycket att sätta emot. Brio satte ribban högt och vann båda första serierna med 4-1 och avslutade sedan med 3-2 de båda sista serierna. 14-6 således slutresultat i Brios favör. 
Linus Endahl bäst i Brio med 906 och Jonathan Karlsson starkast i Gambleby med 882.

I Sundbybergs bowlinghall samlades hemmalaget Sunbyberg tillsammans med Matteus-Pojkarna, Köping och AIK. Sundbyberg tog med sig full pott, Köping och AIK vann varsin match och Matteus-Pojkarna blev poänglösa.
Dagen inleddes med match mellan Sundbyberg och Matteus-Pojkarna och där visade Sunbyberg med en gång att de inte tänkte låta någon ta poäng lättvindigt. Efter vinster med 4-1, 4-1, 4-1 och 4-1 slutade matchen 16-4 till Sumpan. 
Rickard Thelander bäst i matchen och Sundbyberg med 894 medan Victor Forss fick ihop 849 i Matteus-Pojkarna.

Matteus-Pojkarna spelade sedan en extremt jämn och spännande match mot Köping. Efter halva matchen stod det 5-5, sen gjorde Köping ett ryck och vann tredje serien med 4-0 efter att ena bordet slutade oavgjort. 9-5 inför sista serien och där hade Matteus-Pojkarna uppenbarligen bestämt sig för att vända på det hela, och nära var det! Serien slutade 4-1, efter att Tony Eklund och Victor Danielsson agerat matchhjältar för Köping genom att vinna sitt bord med endast 4 poäng! Slutresultat 10-9 till Köping.
Tony Eklund bäst i Köping med 908 och återigen var Victor Forss bäst i Matteus-Pojkarna med 863.

Köping mötte sedan AIK i en match där AIK var strået vassare och man släppte aldrig in Köping i matchen. 7-3 efter halva matchen och 7-3 på de avslutande två serierna och därmed slutade matchen ganska odramatiskt 14-6 till laget från Stockholm. Köping kvar ovanför strecket på fjärde plats i serien trots förlusten
Kevin Melin bäst i AIK med 945 och Victor Danielsson bäst i Köping med 929

Sista matchen i Sundbyberg spelades mellan Sunbyberg och AIK. Sundbyberg inledde matchen starkast och var i ledningen med 7-3 efter två serier. I tredje serien vände AIK dock på matchen genom att ta alla fyra borden och vinna serien med 5-0. 8-7 till AIK inför sista serien. Då drog Sundbyberg in matchens högsta serie precis när det behövdes som mest och vände återigen på matchen. Slutresultatet blev 11-9 till Sumpan.
Mikail Andersson bäst i Sundbyberg med 908 och Elliot Crosby bäst i AIK med 897

Sista sammandraget spelades i Gävle och där samlades hemmalaget Gävle med Nobel, Ax och Mariestad. Skaraborgarna Mariestad hade en bra dag och fick åka hem med full poäng. Ax vann en match medan Nobel och Gävle fick dela på poängen i sin match.
Matchen mellan Gävle och Nobel var den som inledde dagens spel. Hemmalaget Gävle började starkast och tog ledningen med 4-1 efter första serien. Sen vann Nobel resten av serierna med 3-2 till slutresultatet 10-10. I sista serien vann Nobel totalen med enbart 4 käglor, så det var väldigt jämnt ända in i mål!
Daniel Svahn bäst i matchen och Nobel med 900 exakt. Johannes Eliasson bäst i Gävle med 853.

Nästa match stod mellan Ax och Nobel. Ax hade definitivt vaknat på rätt sida och öppnade första seriern med att kasta in 1845 och vann med 4-1- När det sedan följdes upp med 4-1 i andra serien spelade det ingen större roll att Nobel vann tredje serien med 3-2. Ax vann sista serien med 3-2 och slutresultatet blev 13-7. 
Ingvar Sjögren i Ax var på spelhumör med sina 982, och Thomas Grankvist i Nobel fick ihop 923.

I nästa match mot Mariestad tappade Ax något av sitt fina spel och samtidigt var Mariestad på bra spelhumör. Ax inledde visserligen matchen starkast och vann första serien med 3-2, men sedan avgjorde Mariestad matchen i mittenserierna när man vann med 5-0 och 4-1. 11-4 till Teamet efter tre serier och 13-7 när matchen var över, bland annat med hjälp av Martin Forsells 300 i andra serien! Ax parkerar trots detta på en tredjeplats i tabellen
Bäst i Mariestad var annars Anders Larsson med 881 och Kim Nyman i Ax slog 868.

Mariestad fullbordade sen en perfekt resa i sista matchen mot Gävle. Matchen var jämn och välspelad, men Mariestad var något vassare och ledde med 8-6 inför sista serien. Då tappade båda lagen spelet något och det kändes nog att det var slutet på en lång dag. Mariestad höll ihop det bäst, vann två av borden med några få pinnar, serien med 3-2 och matchen med 11-8
Lars Pejstrup i Mariestad slog till med fina 994, vilket också blev högsta slagningen i omgången. Daniel Pierrou bäst i Gävle med 888.

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar