den 20 oktober 2019

Pergamon vann Göteborgsderbyt

I ett antal år har det inte varit något Göteborgsderby i herrarnas elitserie. När nu Joker har återkommit i högsta serien så blev det derbymatch mellan Joker och Team Pergamon i Strike &Co. Matchen vanns av Pergamon med 13-7.

Det var många som såg fram emot detta derby på Jokers hemmabanor. Första serien var ganska jämn men Pergamon kunde vinna den med 3-2. I andra serien drog Pergamon ifrån och hade 7-3 efter två serier. I tredje serien kom Joker tillbaka och efter några spelrutor hade man en 5-0 ledning. Men Team Pergamon darrar inte, utan vände på det hela och ledde med 10-5 inför slutserien. Pergamon kunde dra ifrån i slutserien och vinna med 13-7. Adam Andersson i Pergamon matchbäst med 884. Paret Francois Louw och Osku Palermaa tog hem alla sina fyra serier. Nu kommer Pergamon att vara utan några av sina toppspelare i nästa omgång, då US-Open startar i slutet av veckan.

Matchen mellan Jösse och Team Alingsås blev en jämn tillställning. Jösse började bäst, men Team Alingsås vände på det hela och hade 8-7 efter tre serier. Men Jösse är starka hemma i Arvika och kunde vända på det hela och vinna slutserien med 4-1 och matchen med 11-9. Matchbäst var Jösses Markus Jansson med 896.

I Nässjö möttes Team Clan och Kulladal. Malmölaget tog första serien med 3-2, men sedan var det Team Clan för "hela pengen". Team Clan vann ganska enkelt med 13-7. Bäst individullt var hemmalagets Anton Ahlgren som slog 893.