den 19 oktober 2019

Pergamon bröt Falkenbergs vinstkavalkad

BKF Falkenberg har inlett innevarande säsong oerhört starkt och inför denna elitserieomgång stod de helt obesegrade. Vad skulle det krävas för att bryta trenden? De regerande svenska mästarna.

Den femte omgången av herrarnas elitserie inleddes i Falkenbergs bowlinghall där toppmötet mellan obesegrade BKF Falkenberg och svenska mästarna Team Pergamon BC skulle gå av stapeln. Matchen skulle komma att bli jämn så som väntat och efter två spelade serier var poängställningen så jämn som den kunde i form av fem poäng mot fem. Väl i tredje serien försatte sig gästerna i ett något mer fördelaktigt läge inför den slutgiltiga serien - vilken de också vann med tre poäng mot två. 11-9 i Pergamons favör slutade mötet vilket resulterade i det första besegrandet av Falkenberg för säsongen. Högsta slagningarna i hallen, båda på 936 poäng, stod Pergamons Osku Palermaa och Falkenbergs Johan Helldén för.

Samtidigt mer österut, närmare bestämt Örebro och Strike o Co, tog BK Glam emot Team Alingsås BC vilket skulle bli en betydligt mer ensidig match än ovan nämnda. Gästerna inledde oerhört starkt med 1906 kägelpoäng och tog ett grepp om matchen med 4-1 vilket därefter följdes upp med 3-2. I ett redan starkt läge för Alingsås vid halvtid skulle de sedan komma att lägga i ytterligare en växel och släppte enbart en banpoäng till sitt motstånd i de två avslutande serierna och matchen slutade således 16-4 till Team Alingsås. Emanuel Jonsson stod för alingsåsarnas tillika hallens högsta slagning med imponerande 995 följt av lagkamraten Mikael Roos med sina 958 poäng. I Glam var det Andreas Jonsson som stod för högst slagning med 902.

Team Alingsås BC skulle komma att reprisera sin fina insats i Örebro när de sedan färdades till Dalarna för att ta sig an Ludvika BK. Även här inleddes det starkt, denna gång med 1907 poäng och därtill var en seger spikad redan efter tre spelade serier. 16-4 vann Alingsås återigen med och nu återstår det bara att se om västgötarna kan fortsätta sin positiva trend när de tar sig an BK Jösse under morgondagen. Matchbäst, levererandes fyrsiffrigt, blev Alingsåsspelaren James Blomgren med sina stiliga 1017 följd av lagkamraten Mikael Roos, som återigen håller hög nivå, med 923 poäng. Högst slagning i Ludvika BK innehade Andreas Karlsson med 849 poäng.

I Norrköping tog samtidigt BK Kaskad emot Kulladals BS vilket skulle sluta på en mer positiv ton för hemmalaget. Efter tre spelade serier, varav de två inledande var starka tillika identiska i form av 4-1, hade östgötarna säkrat poäng när ställningarna då var 10-5. Med en solid avslutande serie stod det klart att hemmalaget Kaskad stod för vinsten med tretton poäng mot sju. Högst slagning innehade Kaskads Markus Lenefjäll med sina 940 kägelpoäng, följd av sin lagkamrat, William Svensson, som slog 908. Lagbäst för gästande Kulladal blev Marcus Rasmusson med 895 poäng.

Skåningarna i IS Göta färdades långt norrut denna helg för att ta sig an Bodens BS i Strajk Alley. Gästerna inledde starkt med fyra poäng mot en och lyckades hålla ett solitt överläge till den avgörande serien då de ledde med nio poäng mot sex. I slutskedet lyckades de därtill ge sitt motstånd en rejäl omgång och lämnade dem poänglösa i sista serien med fyra poäng mot noll. Matchen slutade därmed 13-6 till Skånelaget och högst slagning stod Rasmus Edvall för med 930, tätt följd av sina lagkamrater Joakim Wahlgren och André Lindberg med 923 respektive 922 poäng. Högst slagning i Boden hade Emil Holmberg med 869.


Text: Amanda Steén 
amanda.steen@swebowl.se