Nyheter

den 22 september 2019
Spader Dam startade med två raka vinster

Regerande svenska mästarinnorna var på söndagen i Skövde för att starta säsongen. Starten blev perfekt med två raka vinster, bland annat mot Elitseriens största konkurrent Team X-Calibur. Spader Dam besegrade också Örgryte.

den 21 september 2019
Tre bortapoäng för IFK Borås i Sydallsvenskan

Sydallsvenska IFK Borås spelade oavgjort i Kalmar mot BK Cahoot och vann sedan med minsta möjliga marginal i Olofström.

den 21 september 2019
Full pott för Umeå IK och Flash

Nordallsvenskan startade på lördagen och det var då med minisammandrag på neutral bana. Flash och Umeå IK gick igenom lördagens två matcher utan förluster och har därmed tagit ledningen i årets Nordallsvenska.

den 21 september 2019
Damallsvenskan: Ny seger för Cahoot - 978 av Frida Löhnert

Nykomlingslagen i de allsvenska grupperna fortsätter att visa framfötterna. Calluna tog förvisso en gruvlig revansch på Oden efter förra helgens förlust, men Falköpingslaget hade redan grejat två poäng på bortaresan. Hässle besegrade Hallandia och i Norra gruppen tog Stånga två poäng på säsongens första fastlandstripp .

den 21 september 2019
Falkenberg leder Elitserien

Regerande svenska mästarna Team Pergamon vann toppmötet mot Team Clan men det är BKF Falkenberg som leder herrarnas Elitserie så här långt. - Vi har tagit en skärmdump på tabellen, säger Magnus Larsen.

den 21 september 2019
Skrufscha och Hammarby började Elitserien med tre poäng

En oavgjord och en seger för både Hammarby och Skrufcha när Damernas Elitserie idag startade med sammandrag i Skövde. - Riktigt skönt för laget, säger Jenny Karlsson i BK Skrufscha.

den 21 september 2019
Stureby tog tre bortapinnar

Stockholmslaget Stureby som i elitserien ofta har varit med och tampas i toppen. I år blir det dock Mellanallsvenskan men serien har startat bra med två vinster och en oavgjord och Stureby siktar säkert på en snabb återkomst till högsta serien.

den 18 september 2019
Världens bästa liga för damer: ”Jag hoppas att den är viktigare än vad folk tänker”

Damernas Elitserie startar sin 47e säsong till helgen och många tror att det kommer vara samma lag i toppen av den viktiga serien för svensk dambowling. - De har ju så pass bra spelare, säger Janina Lindberg.

den 17 september 2019
Hammarby IF: "Det är ingenting som skrämmer oss, det lockar oss"

På lördag börjar damernas Elitserie igen. I år är Hammarby IF BF med Senior-VM-medaljören Susanne Olsson, tillbaka i högsta ligan. - Man blir alltid lika förvånad när det är dags igen, säger hon.

den 17 september 2019
BK Merci: ”Vi vet vad det handlar om”

BK Merci är tillbaka i Elitserien efter en säsong i Allsvenskan, och den här gången ska de lyckas bättre än sist. -Vi är mer förberedda i år. Vi har varit där en gång förut och vet vad som krävs, säger Janina Lindberg i BK Merci.

den 17 september 2019
Bowlingsverige runt

I helgen startade bowlingsäsongen igen. För tredje året i rad tänker vi på swebowl att vid varje bowlinghelg ha en bowlingsverige runt som mest beskriver lite vad som hänt i divisionerna nedanför eliten och allsvenskan. Denna vecka skall vi också presentera lite statistik om oljeprofilerna.

den 17 september 2019
”Går det tungt kör vi vidare ändå”

Dalarnas nya Elitserielag: Ludvika BK kämpade sig, som ett lag, till Elitserien. Nu hoppas de att undvika sistaplatsen. - Skulle jag sitta och säga att vi skulle ta SM-guld hade jag blivit idiotförklarad, säger Olle Andersson, coach i Ludvika BK.