Nyheter

den 16 november 2019
Planefors storspelade i derbyt – på födelsedagen

Hon fick fira sin 29-årsdag med derbyseger på hemmaplan mot Örgryte IS – och storformen håller i sig. X-caliburs Joline Persson-Planefors var matchbäst med 100 poängs marginal och frågan är väl om landslagsspelaren någonsin varit bättre än hon är nu. – Antagligen inte, säger Persson-Planefors.

den 16 november 2019
Flash tog femte raka segern

I Nordallsvenskan har Härnösandslaget ännu inte tappat någon poäng. På lördagen besegrade man Domsjö 13-7. Umeå IK vann borta mot Prana och är det lag som närmast hotar Flash i serien.

den 14 november 2019
Inför Elitserien omgång 8

Derbyhelg i det svenska seriesystemet bjuder på många spännande matcher, både Stockholmsderby och Göteborgsderby i damernas Elitserie samt en skånsk sammandrabbning bland herrarna, till exempel.

den 11 november 2019
Nya klotregler från 2021

Svenska Bowlingförbundets styrelse har nu beslutat att de nya klotreglerna som World Bowling antagit ska gälla i Sverige från och med den första juli 2021. - Då får man inte ha balanshål, säger Carl Wikhede.

den 11 november 2019
Vana vinnare i Action Jubal

267 parabowlare, en ökning från de två senaste åren, tog sig till Norrköping i helgen för att spela den klassiska tävlingen Action Jubal. Där blev det vana vinnare.

den 11 november 2019
Viktor Danielsson vann Europaresa

I DV8 Junior Masters delas det ut en Europaresa till en internationell stortävling. Vinnare den här gången blev IKW/Köping BK:s Viktor Danielsson som hade högst ren slagning sammanlagt i de två tävlingarna.

den 10 november 2019
Martin Fredriksson vann i Seniortouren

Tredje deltävlingen av svenska seniortouren gick i helgen i Strike & Co Göteborg. Martin Fredriksson från Uddevallalaget Team Obelix tog hem titeln. - Det var lite oväntat, säger Martin Fredriksson.

den 9 november 2019
Spader Dam fortfarande obesegrade

Spader Dam tog på lördagen sin femte raka seger när man i toppmatchen slog X-Calibur med 13-7. Partillelaget fick med sig en pinne från Nässjö när man spelade 10-10 mot Högland. I herreliten tog Glam sin första seger för säsongen när man besegrade BKF Falkenberg.

den 6 november 2019
El Clasico: ”Det låter som ett dåligt facit”

Till helgen spelas bara tre Elitseriematcher, men en av dem är det vi kallar Bowlingens El Clasico. Mesta mästarinnorna Spader Dam mot Team X-Calibur. - Det är ju matcher man, såklart, vill vinna, säger Nina Flack i X-Calibur.

den 5 november 2019
Premiäromgång i SUL

När den första omgången av Svenska UngdomsLigan nu är färdigspelad kan vi se att de regerande mästarna Stånga vann i premiären. Det gjorde också, bland många andra, BK Bågen Blå, Tollarps BK SUL 2 och Team X-Calibur SUL.

den 31 oktober 2019
Nyförvärv, och förändringar, lyfter Falkarna

BKF Falkenberg har gjort många små förändringar som gjort att de nu är med i toppen av Elitserien. Bland annat har de ligans två bästa nyförvärv så här långt. - De gör att vi andra också har fått en nytändning, säger Dennis Johansson.

den 29 oktober 2019
Bowlingsverige runt omg 6

Under förra säsongen var det endast ett lag som klarade hela seriesystemet utan en enda poängförlust, det var Gävleklubben Delta 72. Hur kommer det att gå i år? Efter ett antal omgångar i årets säsong är det nu 19 lag som ännu inte tappat någon poäng.