Nyheter

den 2 januari 2020
AIK-kvalet: Wilhelmsson i klar ledning

När kvalet till AIK International Tournament inleddes i Bowl-O-Rama på annandag jul öppnade Kaskads Filip Wilhelmsson med smått fenomenala 1079 på de första fyra serierna och slutförde till finfina 1460.

den 29 december 2019
Storklubbarnas juniorer glänste

Team Pergamon, Team Clan och Spader Dam hade alla juniorer som vann en klass på Swedish Youth Open som avgjordes i helgen. - Tävlingen är superviktig, säger förbundskapten Robert Andersson.

den 20 december 2019
”Bowlingsverige har överträffat sig själva”

Efter en månads omröstning är bowlarna Josefin Hermansson och Jenny Wegner bland de åtta som har fått flest röster i Jerringpris-omröstningen. - Det är helt surrealistiskt, säger Jenny Wegner.

den 20 december 2019
Bowlingen kvar i Jerringpris-omröstningen

När Josefin Hermansson och Jenny Wegner vann VM-guld i somras var det en av årets åtta främsta idrottsprestationer. Det har svenska folket sagt genom att rösta fram dem som en av de åtta kvarvarande kandidaterna till Jerringpriset.

den 18 december 2019
Hemmaseger i Seniortouren

Fjärde deltävlingen i svenska seniortouren spelades i helgen i Nyköping. Vinnare blev Kjell Oloander Mini Arccus Club före Christer Pettersson Joker och Jonny Hall BK Cahoot.

den 18 december 2019
Taktik i bowling

Finns det taktik i bowling och hur ser den ut? Enligt Spader Dams landslagsspelare Cajsa Wegner är det mer taktik än vad du tror. - Man kanske inte tänker att det är taktik, men det är klart att det är, säger hon.

den 18 december 2019
”Vi har fått mycket positiv respons”

Med bara en dag kvar på första omgången i Jerringpris-omröstningen berättar Josefin Hermansson och Jenny Wegner om stödet de har fått från Bowlingsverig. - Det värmer att se att det är så många som engagerar sig, säger Josefin Hermansson.

den 16 december 2019
Kyle Troup till årets AIK Tournament

AIK Tournament som börjar om en vecka drar, som vanligt, till sig en del riktigt sevärda bowlingspelare, den här gången, bland andra, Kyle Troup. - Legendarer och framtida superstjärnor, säger Ian Robinson.

den 13 december 2019
”Kan man tävla i bowling?”

På söndag släpper Svenska Bowlingförbundet en marknadsföringskampanj och skulle vilja ha din hjälp med att sprida budskapet. Med valda bilder och budskap försöker vi att nå människor som idag inte bowlar och utmana deras okunskap om bowling.

den 10 december 2019
Jesper Svensson: ”Jag håller tummarna för dem”

Josefin Hermansson och Jenny Wegners nomineringar till Idrottsgalan och Jerring-priset är stort för fler än bara dem. Här kommenterar några profiler vad det betyder för Bowlingsverige. - Det betyder massor för vår idrott, säger Åsa Larsson.

den 8 december 2019
Team Clan upp till andraplats i eliten

Kaskad och Team Clan möttes dubbelt i helgen och Clan vann också i Norrköping nu med 15-5. I dameliten tog X-Calibur revansch på semifinalförlusten i slutspelet mot B-K Eva. I Örebro vann Örgryte mot Merci.

den 7 december 2019
Hemmavinster i Nordallsvenskan

Vilhelmina och Jonsta vann i Nordallsvenskan sin hemmamatcher och för Jonsta så var det första vinsten i höst.