Nyheter

den 30 november 2019
Elitserien damer: Spader tog 26:e raka

Tre matcher spelades i damernas Elitserie under lördagen. Hammarby och B-K Eva var på turné söderut, men ingen av dem rådde på motståndarna i dagens matcher. Spader Dam kunde ta hem 26:e raka matchen och är obesegrade 2019 enligt sin Facebooksida. Respekt.

den 30 november 2019
Mellanallsvenskan: Topplag och nykomlingar imponerade

Att topplagen Stureby BK och IKW/Köping BK skulle ta full pott under minisammandragen var ingen större överraskning. Mer otippat var att nykomlingarna Team Gamleby och BK Ax gjorde om samma bedrift tillsammans med Sundbybergs IK som visat vacklande form de senaste omgångarna.

den 30 november 2019
Små sammandrag i Sydallsvenskan

Lördagen bjöd på matchkavalkad i Sydallsvenskan då lagen samlades i tre hallar på tre olika platser i södra Sverige - i Göteborg, i Hässleholm och i Värnamo.

den 30 november 2019
Damallsvenskan: Dubbel bortaseger för Cahoot

Cahoot markerade att de minsann tänker förbli topplag i Södra Allsvenskan för att ta sig tillbaka till damernas Elitserie. Dubbel bortaseger blev det idag. I Norra Allsvenskans enda match besegrade Stjärnan AIK. De tog sig därmed upp på kvalplats, men Stjärnan har hela fyra matcher fler spelade än B-K Eva F.

den 30 november 2019
Det var bortalagens lördag i Elitserien

Det var bortalagens lördag i Elitserien. Fem matcher – fyra bortavinster. Det var bara Team Clan som lyckades vinna hemma, för övrigt Nässjölagets 17:e raka hemmatriumf. Team Pergamon glänste med slagningen 7684 i Helsingborg, den sjunde högsta i seriespelet.

den 30 november 2019
Problem med resultatrapportering är åtgärdat!

De problem som var tidigare är nu åtgärdade och alla matcher som rapporteras nu ska bli korrekta. Detta innebär att matcher rapporterade före 15:20 idag, behöver kontrolleras och eventuellt korrigeras.

den 27 november 2019
Inför Elitserien omgång 10

Flera, på förhand, jämna matcher väntar till helgen när Världens bästa liga går in på sin tionde omgång. Bland annat Kaskad – Falkenberg i Norrköping och Skrufscha – Hammarby i Vänersborg.

den 26 november 2019
”Jag har sett lite filmer från slutspelet”

Två världsstjärnor debuterade i Världens bästa liga under helgen som gick. En av dem är en 26-årig dubbel världsmästare från Kanada. - Det finns riktigt, riktigt, bra bowlare här, säger Francois Lavoie.

den 26 november 2019
Elitserieföreningen prisar

Som en del i Elitserieförenings arbete har de prisat förra årets mest värdefulle spelare: Benjamin Jonsson, Team Pergamon och årets nykomling: Daniel Nilsson, BK 59:an. - Det vi vill är att marknadsföra vår produkt, säger Peter Ljung.

den 26 november 2019
Förändringar på SM

När SM, i vår, spelas på Bowl-o-rama i Stockholm kommer det vara ett par förändringar, jämfört med tidigare: Elit-SM bryts ut och finalerna i B-klasserna försvinner. - Det är blandat vad folk tycker, säger Peter Tidbeck.

den 26 november 2019
Bowlingsverige runt omg 9

Nu börjar vi närma oss halvvägs i årets seriespel. En undran som vi på Bowlingsverige runt har är, kommer något lag att gå igenom seriespelet utan poängförlust. Just nu är det elva lag kvar som bara har vinster.

den 24 november 2019
Team Alingsås vände och vann

Team Alingsås var i underläge när laget på söndagen tog emot Bodens BS. En stark slutserie gjorde att Alingsås-killarna kunde vinna med 11-9. I Mellanallsvenskan imponerar nykomlingarna BK Ax. Laget vann på söndagen med klara 16-4 mot Brio.