Nyheter

den 18 september 2019
Världens bästa liga för damer: ”Jag hoppas att den är viktigare än vad folk tänker”

Damernas Elitserie startar sin 47e säsong till helgen och många tror att det kommer vara samma lag i toppen av den viktiga serien för svensk dambowling. - De har ju så pass bra spelare, säger Janina Lindberg.

den 17 september 2019
Hammarby IF: "Det är ingenting som skrämmer oss, det lockar oss"

På lördag börjar damernas Elitserie igen. I år är Hammarby IF BF med Senior-VM-medaljören Susanne Olsson, tillbaka i högsta ligan. - Man blir alltid lika förvånad när det är dags igen, säger hon.

den 17 september 2019
BK Merci: ”Vi vet vad det handlar om”

BK Merci är tillbaka i Elitserien efter en säsong i Allsvenskan, och den här gången ska de lyckas bättre än sist. -Vi är mer förberedda i år. Vi har varit där en gång förut och vet vad som krävs, säger Janina Lindberg i BK Merci.

den 17 september 2019
Bowlingsverige runt

I helgen startade bowlingsäsongen igen. För tredje året i rad tänker vi på swebowl att vid varje bowlinghelg ha en bowlingsverige runt som mest beskriver lite vad som hänt i divisionerna nedanför eliten och allsvenskan. Denna vecka skall vi också presentera lite statistik om oljeprofilerna.

den 17 september 2019
”Går det tungt kör vi vidare ändå”

Dalarnas nya Elitserielag: Ludvika BK kämpade sig, som ett lag, till Elitserien. Nu hoppas de att undvika sistaplatsen. - Skulle jag sitta och säga att vi skulle ta SM-guld hade jag blivit idiotförklarad, säger Olle Andersson, coach i Ludvika BK.

den 15 september 2019
Jösse vände och vann

I Arvika såg Team Pergamon ut att gå mot sin tredje seger för helgen. Men hemmalaget Jösse tog full pott i sista serien och vände resultatet till seger 11-9. - Det är verkligen tillfälligheter som gör att vi vinner säger Jösses Marcus Jansson.

den 14 september 2019
Damallsvenskan: Nykomlingarna tog plats i Södra

Årets första helg i de allsvenska serierna spelades åtta matcher. I Norra serien var det idel välbekanta lag, om än något åderlåtna Stockholmslag, och i Södra serien var nykomlingarna Oden och Hässle i farten. Båda tog två poäng!

den 14 september 2019
Små marginaler i Stockholmsderbyt

Det var några enstaka käglor som avgjorde vart segern i Mellanallsvenskan mellan Matteuspojkarna och AIK skulle gå. Det blev AIK som tog segern med knappa 11-9.

den 14 september 2019
Sydallsvenskan: Full House satte full fart direkt

BK Full House visade direkt att laget vill ta klivet upp i den högsta serien. I premiären vann Ängelholmslaget stort mot gästande Höganäs BC med 15-5. - Vi hoppas på det gamla ordspråket, tredje gången gillt, och i år är det tredje försöket sedan vi åkte ner, säger en optimistisk Kim Andersson, i BK Full House.

den 14 september 2019
Världens bästa liga: Tuff start för nykomlingarna

BK Ludvika och BK Glam spelade i Allsvenskan förra säsongen, den här helgen mötte de båda Team Pergamon när Världens bästa liga 2019 / 2020 hade premiär. - Ludvika gav oss en väldigt bra match, säger Jesper Svensson i Team Pergamon.

den 14 september 2019
Claes Norberg vann Seniortourens första deltävling

Göteborgaren Claes Norberg stod som segrare när +50-touren startade sin säsong i veckan. 61-åringen vann efter en jämn final på Vårby i Stockholm.

den 13 september 2019
”Vi spelade inte som ett lag”

När BK Glam åkte ur Världens bästa liga för två år sedan tappade de sina fem bästa spelare. Trots det är Örebro-laget tillbaka i högsta serien efter bara en säsong. - Absolut går vi för att ta oss till slutspel, säger UK Patrik Post.