den 16 december 2019

Kyle Troup till årets AIK Tournament

AIK Tournament som börjar om en vecka drar, som vanligt, till sig en del riktigt sevärda bowlingspelare, den här gången, bland andra, Kyle Troup.
- Legendarer och framtida superstjärnor, säger Ian Robinson.

276 spelare har än så länge anmält sig till 2020 års första stora tävling: AIK Tournament som traditionsenligt går av stapeln runt jul och nyår med final på trettondagen. På annandagen spelas den första starten i jakten på de 60 000 svenska kronorna som tillfaller segraren.
- Anmälningstakten är lite svagare än förra året, säger tävlingsgeneralen Ian Robinson.

Bland de som har anmält sig finns det dock en hel del intressanta namn, bland annat hela det framgångsrika svenska damlandslaget som plockade hem fyra medaljer på VM i Las Vegas under sommaren. Från andra sidan atlanten kommer, bland annat, den alltid sevärde Kyle Troup, tidigare världsettan Anthony Simonsen och Parker Bohn III som har vunnit 35 titlar på den amerikanska proffstouren.  
- Det är legendarer och framtidens riktiga superstjärnor. Vinnaren från 2018 Bernice Lim kommer också, säger Ian Robinson och förklarar hur AIK Tournament kan locka så många namnkunniga spelare:
- Det är en välskött tävling som folk uppskattar. Det är en tävling som drivs i en miljö som är otroligt sportbowlingfokuserad. Det finns ingen glamour i vår hall, säger generalen.

Dessa världsstjärnor har alla chansen att mäta sina krafter mot, på Bowl-o-rama i Stockholm och årets kalender är särskilt vänlig mot de som väljer att spela tävlingen.
- Vi har den optimala helgen i år med finalen på måndagen. Det blir två helt lediga dagar som folk kan kvala på, säger Ian Robinson.

Vinnare AIK Tournament:
2019: Kim Bolleby, Team Pergamon
2018: Bernice Lim, Singapore
2017: Jesper Svensson, Team Pergamon
2016: Osku Palermaa, Team Pergamon
2015: Jesper Svensson, Team Pergamon
2014: Jesper Svensson, Team Pergamon
2013: Rebecka Larsen Jr, Team X-Calibur
2012: Chris Barnes, USA
2011: Dominic Barrett, England
2010: Tomas Leandersson, Team Pergamon

Mer information om tävlingen finns på: http://www.aiktournament.se/dynamic/start.asp

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se