den 10 februari 2020

Kevin Melin vann Europaresan

I DV8 Junior Masters delas det ut en Europaresa till den spelare som har högst ren slagning sammanlagt i de två tävlingarna som spelas. I helgen avgjorde det tävlingar i Bowl-O-Rama och Sundbyberg. Vinnare av Europaresan blev AIK:s Kevin Melin.

I Bowl-O-Rama och Sundbyberg spelades sjunde och åttonde deltävlingen av DV8 Junior Masters. För att ta hem fina priset av en Europaresa till en intermationell tävling så måste man ha högst ren slagning i de två tävlingarna. Tre Europaresor har tidigare delats ut och den här gången gick resan till Kevin Malin AIK. Kevin slog 1369 i Bowl-O-Rama och 1394 i Sundbyberg. Detta blev 2763 sammanlagt på de två tävlingarna.

Junior Masters har alltid varit en fin inkörsport till tävlandet i bowling och den här gången var det flera unga spelare som visade framfötterna. DV8 Junior Masters spelas med personligt handikapp och en del av de yngsta har nog ett ganska högt handikapp men handikappet visar vad det tidigare slagit tävlingar och seriespel och ofta sänks handikappet när dom utvecklas, och det kan gå snabbt för dessa ungdomar.

I Sundbyberg vann 12 årige Wilmer Kvarnström från BK Force, Wilmer slog 1475 inklusive hcp. På andra plats hamnade Filip Davidsson BK Kyrk med 1460. På tredje plats i Sundbyberg hittar vi ytterligare en 12 åring. William Dahlsten som spelar för Sundbyberg och slog 1419. I Bowl-O-Rama tog 15 årige Hugo Caprin från IFK Göteborg hand om segern med resultatet 1454. Wilmer Kvarnström från BK Force var verkligen i form och blev tvåa på 1428. På tredje plats i Bowl-O-Rama hittar vi Pergamons Pontus Falkhäll som slog 1413 ren slagning.

Skribent: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

 

Skriv en kommentar