den 17 oktober 2020

Kaskads oljeprofilbyte hemma gav oavgjort igen

BK Jösse vann ett jämnt toppmöte mot gästande Team Alingsås i herrarnas Elitserie. BK Kaskads byte av oljeprofil inför hemmamötet mot Kulladals BS gav ingen direkt utdelning och Team Pergamon vann med vissa besvär dubbelt på bortaplan. 

BK Jösse inledde denna lördags toppmöte i herrarnas Elitserie mot gästande Team Alingsås otroligt bra. Hemmalaget strajkade ihop hela 1879 mot gästernas 1597 i den första serien. Det gav laget en klar ledning med 4-1, en ledning som Jösse sedan utökade till 7-3 efter serie två. Under den andra halvan av matchen var det däremot gästande Alingsås som var snäppet bättre men det räckte inte ända fram. Alingsås vann de två sista, och spelmässigt mycket jämna, serierna med 3-2 båda gångerna. Jösse lyckades hålla undan och vinna med 11-9 och segern var aldrig riktigt hotad eftersom Jösse vann de avgörande bordspoängen i den sista serien med ganska betryggande marginaler.

Raymond Jansson och Mattias Nilsson i Jösse var matchbäst individuellt, båda på 895. Hemmalaget hade även matchens enda bordspar med fyra inspelade poäng genom Markus Jansson, 889, och K-J Eliasson, 846. I Team Alingsås toppade Jens Sjöbohm, 867.

 

Efter förra omgångens mediokra spel och poängtapp på hemmabanorna mot Bodens BS valde BK Kaskad att byta oljeprofil. Kaskad hade inlett säsongen på tuffa Elit WB Atlanta 38 fot vilken visade sig tuff att lösa för bortalagen men lika tuff även för hemmalaget.

- Vi har inte haft något bra spel själva på Atlanta-profilen, så vi enades i laget att byta till något lite enklare för att få upp självförtroendet här hemma, förklarar Kaskads William Svensson.

När Kulladals BS kom på besök på lördagen var det den lite mer gynnsamma 42-fots profilen Tokyo som väntade på banorna i Norrköping. Om det blev ett avgörande byte av profil vette gudarna efter matchen som blev en riktig nagelbitare.

- Haha, nja, det är väl lite blandade känslor så här direkt efter matchen, men det är svårt första matchen när man bytt profil och vi mötte ett mycket bra bortalag, säger William Svensson.

 

Kaskad inledde i alla fall riktigt övertygande och vann den första serien klart med 4-1 efter fina 1754 mot gästernas 1678. Men sen hamnade hemmalaget i liknande problem som tidigare med sitt spel och gästerna kunde vinna den andra serien med 4-1 och utjämna till 5-5. I den tredje serien sänkte Kaskad sig ytterligare poängmässigt men man lyckades rädda 2-3 i serien trots endast 1584 mot Kulladals 1702.

Den sista serien blev mycket jämn in i de sista spelrutorna och när det sista slaget var slaget visade det sig att Kaskad vunnit serien med 3-2 vilket 10-10 totalt och oavgjort igen för Kaskad på sina hemmabanor.

- Det är ändå godkänt och ett rättvist resultat som matchen nu utvecklade sig. Sammantaget känns det ändå som att det var ett steg i rätt riktning för oss med profilbytet, förklarar William Svensson. 

Matchbäst individuellt var Kulladals Martin Paulsson med 958. Kaskads topp var William Svensson, 918, och det var också hemmalaget som hade det enda bordsparet med full pott i inspelade banpoäng genom Christoffer Lüttke, 899, och Lars Lindbäck, 808.

 

BKF Falkenberg gjorde vad de kunde men orkade inte rubba de gästande serieledarna Team Pergamon. Mycket avgörande i matchen blev den andra serien som Pergamon vann med 5-0 och skaffade sig en klar ledning med 8-2 efter halva matchen. Hemmalaget skapade sedan spänning i matchen igen med vinst 4-1 i den tredje serien efter att laget haft marginalerna på sin sida den mycket jämna serien. När matchen sen skulle avgöras var det dock gästerna som återtog kommandot och vann den fjärde serien med 4-1 och matchen totalt, 13-7.

Segrande Pergamon hade Jesper Larsen i topp på 897 före Martin Larsen med 887. Just 887 var ett mycket gångbart individuellt resultat i mötet då båda hemmalagets poängmässiga toppar, Filip Lundmark och Dennis Johansson, också fick ihop 887.

 

BK Joker gjorde senare på eftermiddagen en rivstart i derbyt mot Team Pergamon som inte alls kom överrens med banorna. Hemmalaget tog ledningen med 4-1 efter att seriesledarna endast orkat med 1467 mot hemmalagets 1683.

I serie två hittade Pergamonspelarna spelet allt mer, utan att riktigt övertyga, och tog hem den med 3-2. I tredje serien var det dock hemmalagets tur att sjunka under 1500-strecket med blygsamma 1456 och det utnyttjade gästerna skoningslöst. Pergamon vann serien med 5-0 och inför den sista serien hade Pergamon nu vänt till ledning med 9-6. Joker gjorde vad de kunde i den sista serien, men det räckte inte. Pergamon lyckades hålla undan och vinna matchen med 12-8 och ta sin sjätte seger av sju möjliga och är fortfarande obesegrade.

Pergamons Kim Bolleby, 939, och Mattias Wetterberg, 917, var ensamma om att passera 900 poäng, och det var många med ovanligt låga siffror individuellt i Partillelaget. Tredje bäst var Martin Larsen med 823 och laget hade bara fyra spelare över 800. Joker hade ett jämnare lag med Stefan Roos i topp med 852 före Joacim Lind, 849, men jämnheten räckte inte heller denna gång för Joker som fortfarande väntar på säsongens första seger.

I morgon avslutas omgången när Kulladals BK gästar Team Clan och Team Alingsås möter Ludvika BK och BK Glam på bortaplan. 

 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

Skriv en kommentar