den 5 september 2021

Joakim Stål vann i Vårby

Efter ett drygt års uppehåll är nu svenska Senior Touren igång igen. Vinnare i första deltävlingen blev Ludvikas Joakim Stål som vann med minsta möjliga marginal, en kägla, före tidigare storstjärnan Tony Rosenquist som spelar för Malmöklubben Playax.

Det verkar som om landets bowlare har längtat att komma igång igen. När Senior touren startade säsongen i Vårbyhallen så var det hela 191 startande, en mycket bra siffra. Kvalet vanns av Aarne Tukki från Ulricehamnsklubben Bogesunds BK på 1531 före Jan Ednertz BK Trol. Jan Ednertz vann tillsammans med Claes Wagelin Gauffin Stånga IF den speciella tvåmanna tävlingen.

Finalsöndagen startade med finalsteg 1 där BK Brios Jan Ågren var starkast med resultatet 1177 över de fem serierna. I det andra finalsteget var Bk Örnens Michael Wittendorff allra bäst och hade 1193 på de fem serierna. Nu delades 16 spelare upp i fyra karuseller för att göra upp om segern.

Den första finalkarusellen vanns av Gunnar Bergström Mini Arccus Club, den andra av Jan Ednertz BK Trol, den tredje Tony Rosenquist och den fjärde Joakim Stål. Finalen blev en triller in i allra sista spelrutan. Tony Rosenquist hade greppet länge men Joakim Stål kom ikapp genom att sätta tre strike i åttonde, nionde och tionde spelrutan. Tony fick chansen att ta hem segren men då behövdes en strike i sista extraslaget. Nu blev det en åtta och Joakim Stål vann på 237 före Tony Rosenquist som fick ihop 236. Tredje platsen tog Jan Ednertz.

Nu är seniortouren igång igen och nästa deltävling spelas i Skövde med final den 10 oktober. Vi hoppas att det blir lika bra deltagande i denna deltävling

Skriv en kommentar
Kommentarer
2021-09-06 01:53
Grattis

Grymt bra Jocke, stort grattis.