den 17 april 2020

Jesper Svensson: ”Man får lite vila och mer tid till nära och kära”

Tvåhandsdemonen från Vimmerby Jesper Svensson fick hastigt åka hem från tävlingarna på den amerikanska proffstouren, och är nu hemma i Sverige.
- Jag har tagit det lugnt, säger han.

För den svenske storstjärnan Jesper Svensson tog säsongen på den amerikanska proffstouren slut mitt under World Series of Bowling. 24-åringen från Vimmerby hade gått vidare till matchspelet i alla tre ”djurtävlingar” och blivit tia i majorn: PBA World Championships när Coronaviruset gjorde att alla tävlingar avbröts.
- Det var speciellt. Det var ett snabbt möte mellan alla spelare och eftersom länder i Europa började stänga sina gränser togs beslutet att skjuta upp det så att alla kunde komma hem inom tidsramen för att resande fortfarande var tillgängligt, säger Jesper Svensson.

25-årigen från Vimmerby, som har vunnit två av åtta tävlingar i USA under året, vet inte när han hade ett sådant här långt uppehåll tidigare men njuter, mestadels, av att få vara lite ledig.
- Både och… Givetvis är det tråkigt att inte få tävla, men framförallt att samhället ser ut som det gör. Men det är såklart skönt med lite vila, säger han och fortsätter:
- Jag har tagit det lugnt. Har inte spelat några tävlingar alls i Sverige. Försöker ta ikapp lite tid på hemmaplan efter lång tid hemifrån, säger han.

Den tio-faldige vinnaren på PBA-touren, och bronsmedaljören i 3-manna från senaste VM, som vanligtvis har ett fullspäckat schema med resor och tävlingar medger att det är tufft med motivationen just nu:
- För tillfället är den inte jättehög. Det känns fortfarande som att en lösning på viruset fortfarande är en bit bort och därför ser jag ingen anledning att inte unna sig lite tid att vara ledig, säger han och fortsätter:
- Försöker sporadiskt hålla igång bowlingträningen. Har tänkt börja jobba mer aktivt med fysträningen. Men jag har varit ganska lat såhär långt och njutit av lite ofrivillig ledighet, säger han.

Finns det någonting positivt med den här vilan?
- Nja, man får försöka hitta de positiva grejerna med det. Man får lite vila och mer tid till nära och kära, säger Jesper Svensson.