den 17 september 2021

Inför Elitserien – Omgång 3

Lördag 10:00 – Falkenberg – Herrarnas Elitserie: BKF Falkenberg – Kulladals BS
Falkarna fick sämst start av alla lag i första omgången av herrarnas Elitserie. De förlorade dubbelt mot Jösse, i Säffle! och mot Ludvika BK. De har redan minus 22 i diff. ”Det här var nog det sämsta jag har varit med om” sa Johan Helldén till Hallands Nyheter. På lördag spelar de sin första hemmamatch mot Kulladals BS som gör sin första match sedan den 24 oktober 2020.

Lördag 10:00 – Nässjö – Herrarnas Elitserie: Team Clan BK – Team Alingsås BC
Två VM-uttagna spelare möts på lördag i Nässjö. Hemmalaget, med landslagsspelaren Pontus Andersson, vann minst sagt övertygande förra helgen när de på hemmabanor krossade Bodens BS med 17 - 3. På lördag kommer VM-spelaren James Blomgren och hans Team Alingsås på besök. De besegrade BK Joker i sin tisdagspremiär med 12 – 8.   

Lördag 12:00 – Partille – Damernas Elitserie: Team X-Calibur – B-K Eva
På det senaste slutspelet som faktiskt avgjordes, 2019 tog sig B-K Eva lite överraskande till en SM-final. Och det röda stockholmslaget gjorde det på bekostnad av Team X-Calibur. Nu möts lagen efter segrar i förra helgens premiäromgång. Eva vann ett stockholmderby mot Hammarby medan X-Calibur besegrade de regerande svenska mästarinnorna Spader Dam med 13-7 på bortaplan.

Lördag 15:00 – Arvika – Herrarnas Elitserie: BK Jösse – IS Göta
Helsingborgslaget IS Göta har ännu inte startat, denna mest efterlängtade säsong. I helgen reser de till Värmland och Dalarna. På lördag tar skåningarna sig an Arvikalaget BK Jösse som kommer att spela säsongens första match på hemmaplan, trots att de har en ”hemmaseger”. Förra helgen hade de problem med en banan i Arvika och fick spela sin hemmapremiär i Säffle.

Lördag 15: 00 – Göteborg, Strike & Co – Herrarnas Elitserie: BK Joker – Kulladals BS
Joker har börjat säsongen med två veckodagsförluster, en i måndags mot Team Pergamon och en i tisdags mot Team Alingsås. Men göteborgarna har redan presenterat en tysk landslagsman som nyförvärv. Malmö-laget Kulladal kommer till matchen mot Joker efter sin premiär på förmiddagen mot Falkenberg.

Lördag 15:40 – Norrköping, Vilbergen – Herrarnas Elitserie: BK Kaskad – Team Alingsås
Norrköpingslaget Kaskad, som numera spelar i Vilbergen, startade sin säsong med en 12 – 8 seger över Bodens BS förra helgen. Båda deras Team Sweden-stjärnor: William Svensson och Filip Wilhelmsson var igång med 906 i den matchen. På lördag eftermiddag möter de Alingsås som har dubbel borta den här helgen, först Clan i Småland och sedan Kaskad i Östergötland.

Söndag 10:00 – Ludvika – Herrarnas Elitserie: Ludvika BK – IS Göta
Dalmasarna Ludvika vann övertygande förra helgen med 15 – 5 mot Falkenberg.  ”Vinner man hemmamatcherna kan man slappna av lite inför bortamatcherna” sa Fredrik ”Keken” Andersson då. Återstår att se om Ludvika på söndag kan fortsätta en bra hemmatrend när IS Göta kommer på besök.

Söndag 14:00 – Nässjö – Damernas Elitserie: BK Högland – Hammarby IF BF
Tidiga serieledarna BK Högland vann förra helgen i ett lila derby mot tippade bottenlaget Merci med 15 – 5. Den här helgen tar de, hemma i Nässjö, emot ett annat lag som förväntas kämpa i botten av damernas Elitserie: Hammarby. Bajen förlorade sin premiär på Högdalen mot B-K Eva.