den 21 februari 2020

Inför Elitserien omgång 16

Den här helgen har publiken i Norrköping och Nässjö möjlighet att se dubbla matcher i Världens bästa liga när omgång 16 spelas.

Falkenberg – Lördag 10:00, herrarnas Elitserie: BKF Falkenberg – Kulladals BS
Borta har Falkenberg haft bekymmer på sistone, vilket 6 raka förluster tyder på. Däremot är de fortfarande starka på hemmabanor där de, som vanligt lägger ut Elitserien 44 när Kulladals BS kommer på besök den här helgen. Malmö-laget som förra helgen tappade poäng på hemmaplan för första gången på 6 matcher.

Nässjö – Lördag 10:30, herrarnas Elitserie: Team Clan – Team Alingsås
I Swebowls enkät, som vi skrev om igår, pekade flera spelare ut James Blomgren som Elitseriens viktigaste spelare. 32-åringen har högst snitt i Elitserien och bär en kaptensbindel för sitt lag. Peter Hellström, hos helgens motståndare Team Clan, nämns också, med sitt taktiska kunnande, som en av Elitseriens viktigaste spelare för sitt lag.

Norrköping – Lördag 10:40, herrarnas Elitserie: BK Kaskad – Team Pergamon
Östgötarna i Kaskad spelar dubbla hemmamatcher på lördag. Innan de spelar den viktiga streckmatchen mot Alingsås på eftermiddagen tar de emot de regerande svenska mästarna Team Pergamon som har 13 raka matcher. Partille-laget drog in, imponerande, 2043 i den andra serien i segern mot Falkenberg.

Nässjö – Lördag 13:00, damernas Elitserie: BK Högland – BK Merci
Ida Andersson i Högland, Emelie Tiveljung och Janina Lindberg i BK Merci nämndes alla i Swebowls Elitserie-enkät som några av de viktigaste spelare, för sitt lag, i Världens bästa liga. På lördag möts de båda lila lagen för andra gången den här säsongen. Första gången vann Högland i Örebro med 16 - 4.

Stockholm, Brännkyrka – Lördag 15:00, damernas Elitserie: Hammarby IF – BK Skrufscha
Seriens två formsvagaste lag möts på Brännkyrka på lördag. Ett, eller båda lagen, kommer att bryta en längre förlustsvit. Gästerna från Vänersborg kommer till helgens dubbla bortamatcher med fyra raka förluster medan hemmalaget åtta raka utan poäng.

Göteborg, Strike & Co – Lördag 15:00, herrarnas Elitserie: BK Joker – Kulladals BS
Rutinen hos den tidigare världsmästaren Martin Paulsson hos Kulladal tror vissa kan göra att Malmö-laget håller sig kvar i Världens bästa liga. Just nu ligger de ovanför kvalstrecket. BK Joker, två poäng nedanför i tabellen ligger under kvalstrecket och behöver bryta sin trend där de har tre raka utan vinst och bara en tvåpoängare på de senaste 6 matcherna.

Arvika – Lördag 15:00, herrarnas Elitserie: BK Jösse – IS Göta
Helsingborgslaget IS Göta har, inför helgens omgång, spelat minst antal matcher i Elitserien. Med tre bortamatcher den här helgen har de möjlighet att klättra i tabellen, bort från kvalstrecket. Första stoppet på skåningarnas turné är Arvika där BK Jösse är ett av tre lag i serien som ännu inte förlorat på hemmaplan. De tre lagen ligger etta, tvåa och trea i tabellen.

Norrköping – Lördag 15:30, herrarnas Elitserie: BK Kaskad – Team Alingsås
Tre lag ligger just nu inom två poäng runt den sista slutspelsplatsen. Två av dem är Kaskad och Alingsås som möts på lördag. Med den större delen av säsongen spelad är helgen drabbning därmed mycket viktig. Senast lagen möttes, på Stures Bowling i Alingsås vann bortalaget med 11 – 9 efter att Marcus Bernhard och Emil Ågren räddat segern för Norrköpingslaget.

Marcus Bernhard, BK Kaskad

Helsingborg – Söndag 10:00, damernas Elitserie: Spader Dam – BK Merci
Toppen mot botten. Serieledande Spader Dam har vunnit 12 av 13 matcher den här säsongen och är regerande svenska mästare. BK Merci har vunnit en av sina 12 matcher hittills och ligger sist i serien, två poäng från Hammarby som ligger på sista kvalplats just nu.

Stockholm, Högdalen – Söndag 10:00, damernas Elitserie: B-K Eva – BK Skrufscha
Under den närmaste månaden kommer Eva och Skrufscha mötas två gånger. På söndag i Stockholm och söndag den 22e mars i Vänersborg. De har redan mötts på neutral plan i seriens inledande sammandrag i Borås. Där vann Skrufscha med 11 – 9 efter en jämn kamp.

Ludvika – Söndag 10:00, herrarnas Elitserie: Ludvika BK – IS Göta
”De chockade oss litegrann” sa Ludvikas Mikael Smedberg till Dalarnas tidning efter förra helgens hemmaförlust mot bottenkonkurrenten BK Glam. Förlusten gjorde att nykomlingarna från Dalarna nu ligger sist i herrarnas Elitserie. Ett lag som IS Göta hoppas kunna slå och plocka viktiga poäng i jakten mot säker mark i tabellen.

Boden – Söndag 15:00, herrarnas Elitserie: Bodens BS – Team Pergamon
Senast Team Pergamon förlorade på hemmaplan i Partille var den 29e oktober 2017 mot Bodens BS. Visserligen förlorade norrbottningarna senast de var på besök hos de svenska mästarna med 14 – 6. Boden har, tack vare det, ändå ett positivt minne när det stjärnspäckade laget från Partille kommer upp på söndag för att spela framför en av Elitseriens mest entusiastiska publik.

Hallsbergs – Söndag 16:00, herrarnas Elitserie: BK Glam – IS Göta
Örebro-laget Glam, som förlorade sin första match i den nya hemmahallen Hallsberg, tog en otroligt viktig seger förra helgen som tog dem upp från sistaplatsen i Elitserien. Nu vill Närkingarna behålla möjligheten att få kvala för att hålla sig kvar i högsta serien. Första chansen till nya poäng blir på söndag mot Helsingborgarna i Göta förra helgen förlorade hemma mot nykomlingen Boden.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@Swebowl.se