den 21 januari 2022

Inför Elitserien omgång 13

Dags för omgång 13 av Elitserien. Denna helg spelas det enbart matcher i herrarnas elitserie. Bland annat hoppas Joker kunna vända den negativa trenden hemma mot Ludvika på söndag. Vi har kollat läget med hemmalagen inför helgens matcher.

Lör 15/1 09.30 Kulladals BS-BK Jösse – Malmö Baltiska

Tre frågor till Rasmus Gjöderum i Kulladals BS. 

Vad säger du om matchen mot Jösse? 
– Det blir en spännande match. Vi har respekt för dem och de har flera landslagsspelare men vi vet att vi kan vinna. Vi är riktigt taggade på revansch efter senaste förlusten i Skånederbyt. 

Vad var det som inte stämde i derbyt mot Göta? 
– Vi kom inte in i spelet och hamnade fel i spelplanen. Men vi har tränat på bra i veckan och vet hur vi ska lösa banprofilen. (Elitserien 44) 

Blir det någon förändring i laget mot senast? 
– Vi har med oss tre av våra danskar till helgens match, Mathias Ankerdal, Mikkel Sörensen och Dan Östergaard Poulsen. De är riktigt skickliga och tillför extra spets i laget. 

10.00 Bodens BS-BK Kaskad – Boden Strajk Alley

Tre frågor till Ludwig Ingerskog, spelare i Boden BS. 

Första matchen efter uppehållet för er, hur är läget i laget? 
– Vi har haft ett väldigt långt break så det är svårt att veta var vi står. Efter en tung start i serien avslutade vi med två hemmasegrar och vi hoppas kunna köra vidare på det spåret. 

Vad blir nyckeln för att kunna vinna mot Kaskad? 
– Kaskad är väldigt starka men vi hoppas på det bästa. Nyckeln är en bra start, att vi tror på det vi gör och hänger med i deras tempo. Det är en fördel att vi spelar på hemmaplan. 

Hur har träningarna varit det senaste? 
– Det har känts bra. Vi har tränat 2-3 pass i veckan och det har sett fint ut. Vi har inga stora förändringar i laget och det känns skönt att serien drar igång nu. 

14.30 IS Göta-BK Jösse – Helsingborgs Bowlinghall 

Tre frågor Amanda Andersson, coach i IS Göta. 

Hur är känslan efter segern i Skånederbyt? 
– Det känns såklart bra efter en seger i Skånederbyt men det var på bortaplan och nu spelar vi på en helt annan banprofil hemma i Helsingborg. Det är ganska stor skillnad. Vi ska lösa det på våra hemmabanor men det är inte självspelande. 

Hur har träningarna varit i veckan? 
– Det har varit bra pass. Vi har haft den tidigare landslagsspelaren Mathias Årup på plats. Han har kommit med bra input och banläsningstips som vi tar med oss till matchen. Vi får förstärkning till helgens match av tjeckiske landslagsspelaren Jan Macek som också spelat för oss tidigare. 

Vad säger du om motståndet? 
– Jösse ligger alltid högt upp i tabellen och man får aldrig underskatta dem. Jösse gör inte så mycket oväntat men de vet vad de gör och utnyttjar sina styrkor på ett bra sätt. 

15.00 BKF Falkenberg-Ludvika BKFalkenbergs Bowlinghall

Tre frågor till Magnus Larsen, spelare i BK Falkenberg. 

Vad säger du om helgens match? 
– Det är en ganska viktig match. Ludvika är ett lag vi vill hålla bakom oss i tabellen. De har överraskat positivt och har levt på sin hemmahall, som vi också gör. De har steppat upp och det kan bli en tuff match. 

Ni bytte banprofil senast mot Joker, hur var det? 
– Vi lyckades bra på nya profilen Elitserien 42.  En del i laget har trivts bra på 44 men vi har fler spelare att välja på när vi kör på 42 och segern senast mot Joker gav mersmak. 

Hur har träningarna varit i veckan? 
– De flesta är i bra form, har tränat på bra och det brukar löna sig. Vi har en fin sammanhållning och bra snack i laget, det blir viktiga bitar till helgens match. Förhoppningsvis kan vi ta två nya poäng. 

Söndag 23/1

10.00 BK Joker - Ludvika BKGöteborg - Strike o Co

Tre frågor till Stefan Roos, ordförande och spelare i BK Joker. 

Hur är läget inför söndagens match mot Ludvika? 
– Det ska bli spännande. Vi ligger längre ned i tabellen än vad vi räknat med. Ludvika har överraskat under säsongen men vi hoppas kunna ta två poäng. 

Vad är det som gjort att ni ligger näst sist i serien? 
– Vi har haft det väldigt jobbigt med många spelare borta. Senast mot Falkenberg saknade vi nio spelare. Men det ser lite bättre ut nu inför helgens match och vi har tränat på rätt bra. 

Vad blir nyckeln för att kunna vinna? 
– Det gäller att vara med bra i början, komma rätt in i spelet och då kan det bära hela vägen. Förhoppningsvis blir det startskottet för att vi ska kunna klättra i tabellen. 

 

Skribent: Linus Wirén

Skriv en kommentar
Kommentarer
2022-01-22 10:40
Inför helgens matcher...

Snyggt grepp med de korta intervjuerna