den 19 januari 2020

Herreliten: Bodens BS vann viktig match i Göteborg

Söndagens enda match i herreliten var väldigt viktig i kampen runt strecket att slippa kvala sig kvar i elitserien. Boden tog chansen och vann bortamötet mot Joker. I Nordallsvenskan spelades det sammandrag under lördagen och söndagen. Vilhelmina och Domsjö klarade sig bäst med vinst i de tre matcherna.

Söndagens match i Strike & Co mellan Joker och Bodens BS var viktig för båda lagen. Joker hade chans att få en god marginal till lagen som kommer på kvalplats. För Boden var matchen kanske extra viktig för att fortfarande vara i närheten av kvalstrecket. Hemmalaget Joker började allra bäst, men Boden kunde via 4-1 i andra serien gå till ledningen med 6-4. Tredje serien slutade 2-2 så slutserien skulle avgöra det hela. Här var Boden bäst och vann med 12-7. Segern gör att Boden nu bara är en poäng under kvalstrecket. Matchbäst var Bodens Daniel Unander 913 och Ludwig Ingerskog 897.

Domsjö är nykomlingar i årets Nordallsvenska och man har redan visat att laget har kvaliteter. På söndagen började man med match mot dittills obesegrade Flash. Men det skrämde inte Domsjö. Laget började starkt med 4-1 i de två första serierna. När man tog 3-2 i tredje serien var segrna klar och Flash fick inkassera sin första förlust för säsongen. Domsjö vann med 12-8 och Tomas Wikberg var matchbäst med 978. Domsjö hade sedan i helgens tredje match att möta Piteå BK. Domsjö ledde från start och kunde vinna med 14-6. Vinsten gör att Domsjö nu är med i kampen om platserna som ger elitkval.

Flash mötte efter förlusten mot Domsjö, Bodens farmarlag. Det började bra för Flash med 4-1, men Bodens F hade 8-7 inför slutserien. Här visade Flash att man är ett starkt lag och via 4-1 i sista serien kunde laget vinna med 11-9. segern gör att Flash fortfarande trots en förlust har en god marginal i tabellen till de närmaste konkurrenterna. I Flash slog Björn Wedin 970 och Lars backlund 901. Bodens bäste var Andreas Lindgren med 905. Innan mötet med Flash hade Boden F haft match mot Piteå BK. Matchen var jämn hela tiden och slutade säkert rättvist 10-10. I Boden F hade Mats Carlsson 970 och Andreas Lindgren 904.

Både Vilhelmina och Prana vann sina två matcher på lördagen. Nu möttes de båda och det var Vilhelmina som tog kommandot i matchen genom 5-0 i första serien. Vilhelmina hade säkrat segern efter tre serier och vann med 12-8. I Vilhelmina slog Max Östbergh 919 och i Prana hade Peter Forsgren 907. I sista matchen för helgen i Nordallsvenskan möttes Umeå IK och Jonsta. Jonsta började allra bäst och tog ledningen med 4-1. Men när Umeå IK vann tredje serien med 5-0 så var laget i ledning med 9-6. Umeå IK tog de två pinnarna som man behövde i slutserien och vann med 11-9. I Umeå IK hade Magnus Lidberg 898.

I kampen bakom serieledande Flash verkar det som om det kommer att bli mycket jämnt om platserna till elitkvalet. Efter helgens sammandrag i Skellefteå har Vilhelmina efter sina tre vinster gått upp till andra plats på 16 poäng. Umeå skuggar med 15, Prana har 14. Nykomlingarna Domsjö ligger femma på 13 poäng, men laget har en liten fördel då man har två matcher mindre spelade än sina konkurrenter.

Skribent: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

 

Skriv en kommentar