den 5 mars 2022

Hemmalagsdominans i både Norra och Södra Allsvenskan

Första helgen i mars är här och i damernas allsvenska serier skulle utfallen bli snarlika. Det var tveklöst hemmalagens lördag och båda de lag som befann sig på bortasväng, söderut respektive norrut, stötte på tufft motstånd och fick fara hemåt tomhänta. 

I Södra Allsvenskan, närmare bestämt i Borås, inleddes damernas allsvenska spel denna helg med att BK Calluna Borås tog emot gästande BS Hässle. Matchen skulle komma att bli av det allra jämnaste slaget och skillnaderna lagen emellan var aldrig stora, varken banpoängmässigt eller kägelpoängmässigt. Efter tre spelade serier innehade Calluna ledningen med åtta poäng mot sju och det var endast trettiosex kägelpoäng som skiljde lagen åt. Hemmalaget var det dock till slut som var strået vassare och med ytterligare en trepoängare vann de således med 11-9. Högst slagning i hemmalaget tillika matchen stod Ewa Krantz för med 844 poäng, följd av Hässles Hanna Olsson med 816 poäng samt Callunas Sofia Lassila med 783.

BS Hässle fortsatte till Falkenbergs bowlinghall där de skulle ställas mot BK Hallandia, men däremot inte stöta på ett lättare motstånd. Matchens två inledande serier lämnade Hallandia sina gäster helt utan poäng och hade därmed säkrat åtminstone en oavgjord match. Hallandslaget nöjde sig däremot inte där utan säkrade vinst redan efter den tredje spelade serien med sina tretton poäng för att slutligen vinna med 16-4. Camilla Andersson stod för matchens högsta slagning med sina 855 poäng, följd av sin lagkamrat Sandra Granfeldt  med 817. Högst slagning i gästande Hässle innehade Marthina Lundgren med 780 poäng. 


I Norra Allsvenskan, vid lunchtid, var det dags för BK Prime Sthlm att ta emot Sandvikens AIK, vilka skulle få en tuff start i Stockholm. Hemmalaget tog ett stadigt grepp om matchen redan från början vilket i detta fall skulle innebära att de efter tre spelade serier ledde med elva poäng mot fyra och med andra ord hade de därmed säkrat sin seger. Det slutgiltiga resultatet blev 14-6 och matchens högsta slagning rullades in av Primes Ann-Charlotte Holm med 790 poäng, tätt följd av lagkamraten Monica Söderlund på 780 poäng. Högst slagning i motståndarlaget slogs av Josefin Westerberg som landade på 767 poäng.


Även Sandvikens AIK, likt BS Hässle, skulle på det hela taget få en tuff bortasväng då deras andra match mot AIK D skulle fortsätta någorlunda i linje med föregående match. Precis som i Södra Allsvenskans eftermiddagsmatch hade hemmalaget, AIK D, tagit full pott under matchens två första serier, men slog därefter till med ytterligare fyra poäng och därmed var matchen vunnen. Matchens slutade hela 19-1 och högst resultat spelades in av hemmalagets Fanny Lindahl med 820 poäng, följ av Regina Siverling med 805. Den högsta slagningen i Sandvikens AIK slogs av Maria Arnöman med 700 poäng.

Text: Amanda Steén 

Skriv en kommentar