den 29 januari 2022

Förväntade hemmasegrar i Mellanallsvenskan

Det var BK Brio och BK Örnen som spelade sina bortamatcher och som rubriken antyder blev det inga poäng med hem i bagaget för något av lagen.

Brio spelade sin första match mot Matteus-Pojkarna BK i Birkahallen, Stockholm. På pappret var det här den jämnaste matchen för Brio som kämpar mot nedflyttning. Lagen började med att vinna två bord vardera men hemmalaget tog totalen med nästan 100 poäng. Sedan var det Matteuspojkarna som visade vägen och avgjorde matchen i trejde serien med 5-0 och 12-3 inför sista serien. Det slutade 15-5 till Matteuspojkarna som klättrade en placering i tabellen med den vinsten. Matchbäst blev Brios Sebastian Eriksson på 877 poäng. Högsta slagningen hos Matteuspojkarna hade Victor Forss på 866 poäng. Full pott i banpoäng tog Niklas Gustafsson hos Matteuspojkarna som spelade 2 serier med Georgios Forsberg och 2 med Måns Borg.

300-slagning i Bowl-O-Rama
Brio åkte sedan vidare till Bowl-O-Rama för att spela mot hemmastarka AIK. Här var hemmalaget dominerande från start när de strajkade ihop 1714 kägelpoäng i första serien för att sedan öka till 1762 i andra och tog ledningen med 9-1 efter halva matchen. Tredje serien var det dock BK Brio som utmärkte sig genom att Sebastian Jansson lyckades slå 12 strike i rad och sin första 300-serie! Brio vann också den tredje serien med 2-3 men matchen var ändå avgjord. AIK plockade full pott i sista serien och vann matchen med 16-4. Matchbäst med AIKs Anton Gehlin på 918 poäng och som också tog full pott i banpoäng tillsammans med Jonas Andersson. Även Elliot Crosby i AIK kom över 900 med 2 poäng (902). Högsta slagningen hos Brio hade Sebastian Jansson på 855 poäng efter sin 300-slagning.

- Det är verkligen ingenting jag gör för jämnan, det vad faktiskt min första så det var väldigt kul. Tyvärr var dagens två matcher inte lika roliga som min trehundraserie, och vi har det tyvärr fortsatt tungt i serien. Vi har tappat en hel del spelare som har slutat till denna säsong och vi kommer få kämpa hela vägen in i slutet för att hålla oss kvar i Allsvenskan som är vårt mål. Men det var en liten tröst att äntligen få slå en trehundring i vilket fall! sammanfattar Sebastian Jansson lördagen när vi gratulerade till 300-slagningen

Tuff resa för BK Örnen
Örnen som fått sina två senaste matchomgångar flyttade spelade den här lördagen årets första matcher efter ett långt uppehåll. Det var en riktigt tuff start där första matchen spelades mot topplaget BK Ax i Sollentuna Bowlinghall. Hemmalaget hade marginalerna och banpoängen på sin sida och kunde avgöra matchen efter tre serier även om det på vissa bord var ganska jämnt. Matchen slutade 14-6 men det var Örnens David Johansson som blev matchbäst på 839 poäng. Högsta slagningen i hemmalaget hade Elias Sjögren på 820 poäng. Full pott i banpoäng tog Ax-laget Martin Wallin och Robert Myrén. 

Spänning i Sundbyberg
Örnen åkte sedan vidare mot Sundbyberg för eftermiddagsmatch mot Sundybergs IK. Här var det Örnen som gjorde en bra inledning och plockade ledningen efter första serien med 1-4. Andra serien dundrade hemmalaget in 1668 mot gästernas 1443 men Örnen fick med sig två bord och behöll ledningen efter halva matchen med 4-6.
Sundbyberg lade verkligen i en högre växel i tredje serien och kunde via 1746 kägelpoäng plocka full pott även i banpoängen och därmed ta över ledningen. Matchen var fortfarande öppen inför sista serien och det såg ut att kunna bli oavgjort med väldigt jämna bord. När sista käglorna fallit hade Sundbyberg vunnit två bord varav ett med 10 käglor och Örnen vunnit två bord varav ett med bara 2 käglor. På totalen skiljde det 32 poäng till hemmalagets fördel. Matchen slutade 12-8 och matchbäst blev Sundbybergs Rickard Thelander på 886 poäng som också tog full pott i banpoäng tillsammans med Robin Noberg. Högsta slagningen hos Örnen hade Tomas Ehrling på 868 poäng.

- Vi har haft ett långt uppehåll sedan november med de två senaste omgångerna flyttade och nu väntar ännu ett uppehåll. Serien är dock jämn så det krävs inte mycket för att kunna klättra i tabellen. Kanske lite svårare att ta sig till slutspel men vi ska nog lyckas hålla oss från att behöva kvala oss kvar i allsvenskan, sammanfattar Örnens Kent Börlin lördagens resa innan laget intar kvällsmat och rullar vidare hem till Norrköping.

Skribent: Karin Wiklund
karin.wiklund@swebowl.se