den 22 februari 2020

Dubbla hemmamatcher för Kaskad

Hemma på Haga i Norrköping spelade BK Kaskad någonting så ovanligt som dubbla hemmamatcher, och det gynnade dem.
- Nu var vi mer vakna på att göra besluten i mer ”rätt” tid, säger Filip Wilhelmsson.

I Norrköping spelade idag BK Kaskad dubbla hemmamatcher. I första mötet, mot regerande svenska mästarna Team Pergamon, ledde östgötarna med 6 – 4 i halvtid. Då samlade dock Team Pergamon ihop sig.
- Andra serien var inte alls bra och vi kände att vi gav bort lite för många poäng och några av oss attackerade inte riktigt banan på rätt sätt, säger Adam Andersson i Team Pergamon.

Partille-laget snackade ihop sig lite snabbt och bestämde sig för att höja energin ute på banorna och efter det vände matchen.
- VI gör en jättebra tredjeserie där det känns som att vi tar över mer och mer av matchen för varje ruta som går, och jag tror att dom kände det också. Så inför sista var vi bara tydliga med varandra om att vi skulle fortsätta bygga vidare på det momentum vi hade, säger den vänsterhänta landslagsspelaren.

Team Pergamon avslutar med att slå 1952 i den avgörande serien, vinna den med 5 – 0 och ta hem segern med 13 – 7. Enligt Adam Andersson var det en spelare som var skillnaden mellan lagen idag: Daniel Fransson som slog 1007 och tog 3 banpoäng.
- Dannes match är världsklass. Jag är alltid glad att han är i mitt lag, men speciellt en sådan här dag. Enligt mig är han en av ett fåtal spelare som kan få en motståndare att känna att det inte går att slå honom, och den auran hade han idag. Förutom att han själv slog 1000 så tror jag att han bidrog med 100 – 150 till genom att få oss andra att göra rätt saker, säger han.

Efter förlusten mot Pergamon satte sig hemmalaget BK Kaskad ner och utvärderade vad som hade gått fel. Med det i ryggen gick de in i dagens andra hemmamatch, den här gången mot Team Alingsås och även här började Norrköpingslaget bäst och ledde med 6 – 4 efter två men avslutningen var annorlunda nu, tack vare utvärderingen.
- Vi fick betalt för det denna gång då banan hamnade på ungefär samma ställe denna gång som mot Pergamon. Nu var vi mer vakna på att göra besluten i mer ”rätt” tid, säger Filip Wilhelmsson i BK Kaskad.

Även andra halvan av matchen slutade 6 – 4 till Kaskad vilket gjorde att de vann dagens andra hemmamatch med 12 – 8. Michael Liljekvist briljerade med 1018 och fyra banpoäng ihop med Marcus Bernhard.
- Summeringen av dagen är att vi är extremt nöjda med två av fyra möjliga poäng, säger Filip Wilhelmsson.

För Team Alingsås var det dagens andra förlust eftersom de redan hade varit i Nässjö där Team Clan hade byggt på sin segersvit till tjugo raka hemmasegrar. Smålänningarna tog tidigt tag i matchen och ledde med 8 – 2 när två serier var spelade. Alingsås, med James Blomgren i spetsen, kom dock tillbaka och gjorde match av det hela, men till slut kunde hemmalaget kämpa hem segern med 11 - 9.

I Arvika tog BK Jösse en riktig lagseger. Alla spelare i laget slutade mellan 865 och 813. Laginsatsen gjorde att topplaget kunde ta en 12 – 8 seger över IS Göta, som nu ligger under kvalstrecket. Dock har Helsingborgarna ytterligare två bortamatcher i morgon, mot nykomlingarna Ludvika och Glam.  

Hemmastarka Falkenberg åkte på, sin blott andra, hemmaförlust idag när Kulladals BS kom på besök. Malmölaget, som bara vunnit en match på bortabanor under säsongen, ryckte till sig en 8 – 2-ledning genom en ruggig andra-serie där den rutinerade Bengt Petersson ledde skåningarna till 5 – 0. Genom fortsatt bra spel vann Kulladal med 12 – 8.

I Göteborg gick det dock inte lika bra för Kulladal, i mötet mot BK Joker. På Strike & Co var det hemmalaget som började starkast och, i en lite gnetig match, kunde hålla ifrån till en seger med 12–8. En viktig seger för göteborgarna i kampen om att slippa kvala sig kvar.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se