den 26 september 2020

Damallsvenskan: Lyckad fastlandstripp för Stånga

Prime kom snabbt tillbaka efter förra helgens förlust. Dagens match mot Zorita slutade med en övertygande seger, 15-5, för hemmalaget. Annika Kilander klart matchbäst med sina 812.

AIK har fått en flygande start på den här säsongen. Nu tog de fjärde raka segern mot gästande Zorita. Här slutade det 14-6. Susanna Ahlm i topp med 768.

 

Stånga gjorde en lyckad tripp till fastlandet den här helgen. I Sundbyberg började gästerna med att ta ledningen med 4-1, men SIK kvitterade snabbt. De två sista serierna slutade emellertid i Stånga-favör och det blev bortaseger med 11-9. Matchens högsta slagning hade Camilla Olofsson med 781.

Stånga fortsatte till Sollentuna, där de gjorde processen kort med hemmalaget. Klart efter tre, då gotländskorna hade 11-4, och matchen slutade med Stånga-seger 12-7. Segrarnas Ida Wistrand hade 812.

 

I den Södra allsvenskan var Hässle på bortatripp till Nässjö och Falköping. Högland F tog ett litet grepp om matchen och hade ledningen med 7-3, men då lade Hässle in en annan växel. Med två gånger 4-1 vände gästerna matchen till seger med 11-9! Hässles Ronja Jakobsson Edvall slog 817.

Hässle drog vidare till Falköping för möte med Oden och började som de slutat, d v s genom att ta första serien med 4-1. Hemmalaget sprattlade emot och vann andra och tredje med 3-2, men Hässle var likväl i ledning med 8-7 inför sista. Matchen slutade med seger 12-8 till hemmalaget, som visade bäst-när-det-gäller-go i sista serien och vann den med 5-0. Tilda Lindberg gladde med 814 i sitt Oden.

 

Södra gruppens toppmöte Cahoot vs Söder slutade med hemmaseger 12-8. Kalmartjejerna tog ledningen med 4-1, men efter tre serier hade Söder övertaget med 8-7. Cahoot gjorde som Oden - bet ihop och tog 5-0 i avgörande serie. Söders  Ina Norlin hade matchens högsta slagning med sina 823.
Vi har tagit full pott i banpoäng!

Charlotte Eliasson och Eva Bengtsson, Stånga                              Sundbybergs IK - Stånga

Ida Wistrand och Camilla Olofssosn, Stånga                                 Sollentuna - Stånga

 

 

Skriv en kommentar