den 19 oktober 2019

Damallsvenskan: Cahoot besegrade Söder i Kristianstad

Cahoot är laget som lyckades bryta Söders drygt fyra säsonger långa segersvit på hemmaplan. Gästerna ryckte till sig ledning med 8-2 efter två serier, och även om Söder vann båda de sista två räckte det inte för att komma i kapp. Matchen slutade 12-8 till Cahoot.

-       Vi kände att vi hade övertaget från start, och även om de utmanade oss mot slutet så var vi det starkaste laget, säger Cahoots Johanna Hedlund. Vi är lite extra stolta över att det var vi som lyckades besegra dem på deras hemmaplan i Kristianstad! 

Efter Kristianstad ställdes kosan mot Hässleholm, där det inte slutade lika lyckligt sett ur Cahoots perspektiv. Även här var det ledning för Kalmartjejerna efter två, men Hässle tog hem de sista två och vände till seger. Jag undrar om inte Hässle har slagit någon slags rekord i differens mellan två på varann följande serier. I andra serien kom deras dykare 1243, som sedan följdes av 1616 … Man undrar onekligen vad som hände!

-       Jaa du, jag har ingen aning, säger Linda Olsson med ett skratt. Det gick bara inte i andra serien, men vi tog en snabb samling och sa till varandra att bara köra igen. Sen hade vi lite flyt och fick strajkarna på vår sida, och det var rätt skönt.

-       Vi har kämpat i tre år för att komma tillbaka till allsvenskan, fortsätter Linda, och hade vi inte klarat det nu vet jag faktiskt inte om vi hade haft någon klubb kvar. Vi har 13 spelare med licens för oss, plus ett antal spelare på damavtal från Tollarp och Tyringe. Den här matchen hade vi inte räknat med att vinna, om jag ska vara helt ärlig, men vår styrka är att vi inte ger oss förrän sista slaget är över. Nu laddar vi för att möta Söder nästa helg … 

Johanna Hedlund kommenterar även matchen i Hässleholm:

-       Vi löste det inte, helt enkelt, och hade dessutom mycket tomt. Då vinner man inga matcher. Vi har redan glömt den och ser fram emot att möta Oden nästa vecka.

Jenny Johansson var matchbäst mot Söder med 834 följd av Johanna Olsson med 814. I matchen mot Hässle toppade Cahoots Malin Skoglund med 819, före Jenny som här hade 810.

 

Trolle var det andra laget i Södra gruppen som var på bortaresa. Första matchen ut var i Borås mot Calluna, och det var en svängig historia där det antingen blev 4-1 eller 1-4 och följaktligen slutade 10-10. Högst slagning hittar vi hos hemmalagets Sofia Lassila som hade 808.

Trolles nästa motståndare var Oden, som liksom Hässle är en pigg nykomling i serien. Oden gav inte gästerna en chans utan hade avgjort efter tre serier och vann med 15-5. Anneli Göransson hade 867 och Charlotta Malmer 831, medan gästernas bästa resultat var Jannice Schölds 827.

 

I Norra gruppen trivdes varken hemmalaget Sollentuna eller gästerna Sandviken på Allsvenskan 36. Sollentuna lyckades bäst med poängtagandet och kunde vinna med 12-8. 

Stånga och Stjärnan kör ett dubbelmöte den här helgen, och första match slutade i hemmalagets favör. Efter två serier stod det 5-5, men sedan ökade gotländskorna takten något och kunde glida ifrån till seger 12-8. 817 räckte till matchbäst, en position som delades mellan Stångas Annicka Bodin och Stjärnans Jessica Park. Camilla Olofsson följde med 810.

 

 

 

 

 

 

Vi har tagit fyra banpoäng!

 

Jenny Johansson och Johanna Olsson, Cahoot             Söder – Cahoot

Ewa Krantz och Anna Nordin, Calluna                         Calluna – Trolle

Anneli Göransson och Charlotta Malmer, Oden             Oden – Trolle

 

 

Skriv en kommentar