den 15 september 2020

Bowlingsverige runt omg 2

Efter drygt sex månaders uppehåll är nu seriespelet igång. I helgen spelades det flera hundra matcher runt om i Sverige och nu är både seriespelet och Bowlingsverige runt igång. I helgen fick vi se en debut av en bara femårig Uppsala-kille.

I divsion 3 Nordöstra Svealand startade nybildade Fyrishov med seriematch mot BK Joar. I laget släppte man fram Neo Eidhagen som när han debuterade under söndagen var fem år nio månader och fem dagar gammal. Vi på swebowl har inte  kunnat hitta någon yngre i det svenska seriespelet, men kanske har någon yngre spelet matcher i ungdomsserier.

Att det blev bowling för Neo är nog inte så konstigt, han har bowlingen i sitt DNA. Han pappa Alex spelar också i Fyrishov. Hans farmor och farfar Lotta och Olle driver bowlinghallen i Uppsala. Lotta är dotter till tidigare förbundskaptenen i svenska landslaget Hasse Strandberg. Neo är därmed Hasses barnbarnsbarn.

Femårige Neo fick starta i seriematch på söndagseftermiddagen, I första serien slog han 88 poäng. Han byttes då ut och hans pappa Alex klev in. Alex spelade två serier innan Neo åter klev in på banorna. Den här gången blev det 78 poäng och alltså 166 i debuten på två serier. Fyrishov som gjorde sin första seriematch förlorade med 12-8 mot BK Joar, men både Fyrishov och unge Neo Eidhagen ger nog inte upp utan kommer säkert tillbaka

I varje serieomgång så spelas det ett antal matcher som blir oerhört jämna och spännande till slut. Den här veckan fick vi tips om matchen mellan Malmölaget Playax och Heberg i div 1 Södra Götaland. Efter att Heberg haft ledningen med 6-3 efter två serie stod det 7-7 inför avgörandet. Lagen hade två banpar var säkrade och det gällde extra poängen för högsta slagning i sista serien. Nu klev den tidigare landslagsstjärnan Tony Rosenqvist från 80-talet fram. Tony som började spela igen för några år sedan klämde till med tre strike i sista rutan och Playax tog slutsegern med 10-9 efter slagningen 1609-1608. Tony slog 974 och var säkert matchhjälte.

När vi tittar på de olika bästalistorna så hittar vi ett resultatöver 1000 poäng, inte oväntat var det Pergamons Jesper Svensson som slog 1009. På andra plats hittar vi 18 årige Lucas Fjällborg som slog 999 när hans BK Oden Falköping besegrade BK Wik med 11-9. Här skall dock nämnas att BK WIK hade 258 mer i total slagning. På damsidan hade vi inga slagningar över 900 kanske då elitserien inte spelade. Bäst dock Maria Bertilsson i BK Ferme som slog 884. Ferme spelar i div 3 Södra Svealand men förlorade med 10-9 mot BK Triss F.

I matchen BK Taifun mot Runan i div 1 Norra Svealand hittar vi att Jonas Persson-Planefors startade seriesäsongen med en 300-serie redan i första serien.
Vi på swebowl vill givetvis ha tips om olika saker som händer i matcherna runt om i Sverige. Blir det klubbrekord, hallrekord, 300-serier eller något annat intressant att skriva om så maila tipset till redaktionen@swebowl.se

Bästalista herrar omg 2

Jesper Svensson Team Pergamon BC 1009  
Lucas Fjällborg BK Oden Falköping  999  
Thomas Leandersson Team Pergamon BC  981  
Weine Ohlsson BK Triss  976  
Tony Rosenqvist BK Playax  974  
Elis Jacobsson Team Värnamo BC  971  
Jonathan Eriksson BK Norden  970  
Jesper Svensson Team Pergamon BC  969  
Osku Palermaa Team Pergamon BC  969  
Jimmy Vall BK Örnen  967  

Bästalista damer omg 2

Maria Bertilsson BK Ferme 884  
Maria Arnöman Sandvikens AIK 883  
Jenny Johansson BK Cahoot 878  
Frida Löhnert BK Cahoot 877  
Malin Heed Trollhättan Dolphins BK 874  
Giggie Bengtsson BK Örnen 874  
Carin Johansson BK 64 863  
Anna Staflund BK brio 856  
Hanna Jönsson BK Söder 852  
Malin Gref Sundbybergs IK 845  

Skribent: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

Skriv en kommentar