den 20 december 2019

”Bowlingsverige har överträffat sig själva”

När omgång två i Jerringpris-omröstningen inleddes i morse fanns inte Sarah Sjöström med längre. Simdrottningen hade inte fått tillräckligt många röster. Det hade inte heller det svenska Curlinglandslaget, lag Edin fått. Hanna Öberg, som förra året vann Jerringpriset med 129 223 röster hade inte heller fått tillräckligt många röster för att få vara kvar i kampen om ”Folkets pris”. Tillräckligt många röster hade dock bowlingvärldsmästarna Josefin Hermansson och Jenny Wegner fått.
- Jag känner en enorm glädje och lättnad. Bowlingsverige har överträffat sig själva med detta, inte bara genom att rösta mycket själva utan även med all spridning till de utanför bowlingvärlden, säger Josefin Hermansson.

Nu börjar nästa omgång av röstning med nya telefonnummer och nya möjligheter för alla att rösta igen, både via radiosportens hemsida och via SVT:s Duo-app. Världsmästarduon har fortfarande möjlighet att bli första bowlare att vinna Jerringpriset.
- Det är helt surrealistiskt. Tänk att alla runt om oss, Bowlingsverige och andra i våran omgivning, har gått ihop och fått oss att gå vidare. Att de verkligen ser vilket jobb vi har gjort att de tycker att vi förtjänar detta! Jag är otroligt tacksam, säger Jenny Wegner.

Om lite mer än en månad, den 27e januari, på Idrottsgalan avslutas röstningsrunda två. Då återstår att se hur långt ett VM-guld i bowling kan räcka när folket får bestämma.
- Jag ser fram emot att se vad vi kan göra i den här omgången, säger Josefin Hermansson.